Репортажі з-за кобищанських парканів: 60

ПОЛТАВА
03.11.2018, 17:30

Репортаж 60: розслабимось, краяни, отримати задоволення час ще буде

Репортажі з-за кобищанських парканів: 60_1

У стіну упремося спиною ще не скоро. До моменту, коли направду відступати буде нікуди і громадянський перст, ніби ствол желєзняковського маузера, буде вимагати відповіді на поставлене руба: «Ти записався?..», ще ціла вічність. Ворсклою повз Полтаву стільки води протече – уявити важко! Для допитливих: 381 024 000 кубометрів (86400 секунд у добі х близько 30 кубометрів за секунду х 147 діб до 31.03.2019). Атож, визначатися, до кого записуватися і на якій основі – платній чи охочекомонній − ще точно не час. Дозвольте хоч би томос отримати.

Хтось під дуже утаємниченим ніком «Андрій Петров» (навіть парашут ззаду не теліпається і будьонівку з лисини зняв!) вкотре, з тупою невідворотністю маятника Фуко, методично вбиває у наші настрахані мокшанським санкційним списком мізки президентську безальтернативність Анатолія Степановича Гриценка.

От таки мало придворному писарчуку нашого сто разів повтореного – гарний чоловік ваш Анатолій, гарний! Ми услід за пані Юлією (Юлія Володимирівна Мостова, редактор всеукраїнського щотижневика «Дзеркало тижня», дружина А.С. Гриценка з 2003 р. – авт.) готові теж панібратськи, доки ще не президент і не загордився, поплескати кандидата по плечу, мовляв, «Стєпанич forever!».

Але рейтингова тригонометрія з проекціями пар Гриценко-Порошенко, Гриценко-Бойко, Гриценко-Тимошенко, Гриценко-Зеленський тощо, повірте пане Петров, набила оскомину! Ваш передчасний сюр вже дістав навіть прихильників екс-мілітарі, дограєтесь – не підемо на вибори. Дійшло до того, що, відкриваючи сайт Вашої штабної дислокації, піджидаємо на прогноз другого туру у парі Гриценко-Трамп. Щоправда, і від цього прогнозу несподіванок не чекаємо.

Ну, що Ви, як маленькі діти, тасуєте тих бідолашних соціологів! Та вони, приречені на безвідповідальність, Вам такого нарахують, що Вакарчуку доведеться терміново формувати коаліційний уряд укупі з веселими хлопцями із «Вечірнього кварталу». І не факт, що Юлія Володимирівна у тій «кааліції» портфель отримає!

Всупереч замовній соціологічній науці посміємо допустити, що усі – аж до останньої десятитисячної відсотка! – циферії, оприлюднені спільно Центром «Соціальний моніторинг», Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка, Київським міжнародним інститутом соціології та Соціологічною групою «Рейтинг», сьогодні можна сміливо вважати соціологічною похибкою.

Тому, якщо ви, шановний кобищанець, вже вигребли усе листя із саду і нишком його спалили, посадили часник, перетрусили усе лахміття у секондхендах на районі, вилаяли Гройсмана і голову ОСББ за газ і чужі євробляхи під вікнами, про всяк випадок відвідали лікаря первинної ланки, а ваші руки без роботи чешуться, почніть вчити китайську або клеїти із сірників макет палацу Янека у Межигір'ї. Зрештою, можна ще раз посадити часник і вилаяти Гройсмана.

А от звертати увагу на висмоктані з пальця президентські рейтинги не варто. Штабна челядь кандидатів, уся ота рать «работников ножа и топора, романтиков с большой дороги» до березня буде світом нудити і, щоби довести свою незамінність, вправлятиметься з рецептами локшини на вуха.

Просимо не вважати наступне за соціологію, але наразі в усіх, до ноги, 35-річних дядьків і тіток українців, котрі мають конституційне право чотири роки порозмахувати булавою з бунчуком і відповідну довідку про притомність, абсолютно однакові шанси. Forward, панове. Ще є час вивчити українську (а вона незрівнянно солов'їніша за китайську) і за потреби прикупити папірців про не менше ніж десятирічне проживання на благословенних теренах від Сяну до Дону.

Врахуйте, що і Петро Олексійович – серед претендентів. А в нього ж вже є досвід. Суттєвий гандикап.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45