Репортажі з-за кобищанських парканів: 67

ПОЛТАВА
26.11.2018, 07:43

Репортаж 67: для тих, хто щойно дізнався, що на війні стріляють

Репортажі з-за кобищанських парканів: 67_1

Мережі наповнилися панічним «всьо пропало!». Експерти-політологи, чиї прогнози зазвичай позначені особливим ідіотизмом, вже побачили у можливому оголошенні воєнного стану спробу Порошенка узурпувати владу.

Напрошується висновок, що окрім люстрації судів, прокурорів і керуючого чиновництва потребує негайної і нещадної чистки середовище диванної політології. Сподіваємося, ви, кобищанці, не сприймаєте оцю нашу останню пораду закликом до знищення вільної думки. Хоча у тих думках на порядок більше відвертого глупства, а так зване «свобідне волевиявлення» робить маячню бойків, мураєвих, новінських і рабиновичів інформаційною базою для п'ятої колони на п'ятому році війни.

Ми наразі про інше. Про персоналізацію електорального вибору. На наш погляд, виокремлений епізод з військовим інцидентом під Керченським мостом має стати тестом для бажаючих покермувати країною у стані війни. Одна справа пасталакати про нові курси і «все наше», іскрометно висміювати промахи влади, інша – приймати державні рішення.

Екс-представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську, колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний висловився з приводу конфлікту сьогодні о 01:03, до офіційних заяв, нарад і засідань (https://nv.ua/ukr/opinion/bezsmertnyj/jak-zavzhdi-pidlo-jak-ukrajini-reahuvati-na-diji-rosiji--2509464.html).

Роман Безсмертний: «Перше, що треба – по лінії Генштабу привести всі війська у бойову готовність. Друге – зібрати саме Раду нацбезпеки і оборони, а не просто її структурний орган! Третє – президенту видати указ про введення правового режиму воєнного стану в окремих регіонах. Адже йдеться знову про загрозу територіальної цілісності. Далі – скликати термінове засідання парламенту».

Погодьмося, політик чітко уявляє сфери і межі відповідальності кожної структури і необхідність тих чи інших дій. На ранок понеділка усі дії здійснені за сценарієм Безсмертного.

Нас отут – на окремішній ділянці запарканного Кобищання – влаштував би розумний українець на посаді президента. Не обов'язково Роман Безсмертний. Але обов'язково – людина рівня його уявлень і відповідальності.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00