Репортажі з-за кобищанських парканів: 79 ага, сусіди, наша "йолка" най...!

ПОЛТАВА
14.12.2018, 17:10

Репортаж 79: ага, сусіди, наша «йолка» най…!

Репортажі з-за кобищанських парканів: 79 ага, сусіди, наша

Сказати, що кобищанському людові позносила голови інформація про встановлену у Полтаві найдорожчу в Україні новорічну ялинку, не можна – соціологічне опитування не проводилося. Але найпопулярнішим на нашому кутку коментарем на адресу керманичів з приводу неадекватної зустрічі «жовтосвинячого» року є наступний: «у тих шамот йолка на всю голову».

Дійсно, громадо, з якого ханатка ми встановили ще й оцей полтавський «гіннес» під шатром? Кому і що ми хочемо довести? Сміються з нас в Івано-Франківську, де нормальні хазяї міста вирішили не дивувати Прикарпаття і ще раз прикрасили торішню штучну ялинку. Оновлення витягло з казни всього-на-всього 80 тисяч гривень. Крутять пальцем біля скроні львів'яни: їхні обидві двадцятиметрові натуральні красуні з ілюмінацією та іграшками обійшлися у 260 тисяч гривень. Столична вже не «йолка» висотою у 25 м з прибамбасами коштувала Кличку, мерії і киянам 2 660 000 гривень.

Увага! Небезпечна інформація! Тільки для 18+! На 5 метрів нижча за київську полтавська ялинка під шатром потягла з наших, кобищанці, кишень 2 800 000 гривень.

Дешевим популістам з мерії залишається тепер оголосити новорічні свята цілодобовою комендантською годиною і забезпечити примусове відвідання Театральної площі усім до ноги полтавським людом – щоб кожен зміг сповна поцінувати хворобливий патріотизм недолугого керівництва і мав право колись подивувати нащадків: «Мені пощастило жити під найдорожчою в Україні ялинкою! Я бачив живого Шамоту! Черга була як до мавзолєю»...

Атож, очевидно, що наш край таки підхопив з Мамаєм інфекцію гігантизму з понтами. Дурисвітське полтавське відзначення дня молоді з неймовірною помпою 24 червня минулого літа виявилося, на наше щастя, лебединою піснею тодішнього мера. Хоч і перелякало прифронтовою канонадою провінційне середмістя. Тоді ще випромінюючий оптимізм і впевненість Олександр Федорович гадав, що феєрверком з південноазіатським розмахом він купить молодь, як купив підстаркуватих фанатів «Совісті» цукром. І приймаючи квіти від ще мера, українська королева ночі, супербілявка з кокошником Оля Полякова легковажно напророкувала Мамаю: «Тоді я вам бажаю, щоб ви були мером довічно». Зурочила таки хедлайнерка опівнічного божевілля нашого мафівця! Екс-мер сьогодні нишпорить сусідніми областями у пошуках пластилінових реєстраторів, які методично, раз на два тижні змушують полтавський люд реготати з недолугих вправ місцевого Попандопуло з печаткою і правом підпису.

Просимо краян сприймати наш емоційний викид негативу у якості передноворічного щеплення від сказу. Перепрошуємо за негарний натяк, але підстави для хвилювання таки є – гляньте, як ціни казяться! Газ «сказився» на 23,5 відсотки, тепло — на 18, борщ і той туди ж — до 97 гривень 10 копійок. Та наші «жертви піару» подібними дурничками не переймаються – воюють собі з маршуртниками неквапом. І напинають шатро над Мельпоменою за 3 мільйони.

Загалом новорічна біжутерія на вулицях і в скверах обійдеться місту ще у 5 мільйонів гривень. Чи ми всі подуріли на оцьому чумному бенкеті?!

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01