Ринок землі хочуть відкрити задля короткочасної вигоди, – «Правий сектор»

УКРАЇНА
01.10.2019, 05:56

Уряд поспішно намагається запустити ринок землі в Україні і подав недостатньо продуманий законопроект № 2178. Мета такої поспішності – за будь-яку ціну вирішити короткострокові фінансові проблеми уряду.

Про це заявляють у «Правому секторі».

«Врегулювання ринку землі – це комплексне завдання, в якому потрібно розв’язати чимало проблем, встановити запобіжники щодо хижацького використання землі, визначити роль територіальних громад, встановити відповідальність, алгоритми повернення землі при неналежному чи нецільовому використанні, визначити порядок допуску іноземців», – переконані у ПС.

«Ми вважаємо, що урядовий план запуску дикунського і абсолютно не регульованого ринку землі — це некомпетентність і державний злочин. Результатом реалізації плану стане укріплення олігархічної системи в країні, втрата українцями власної землі, знищення сіл, бідність та слабке і корумповане місцеве самоврядування», – заявляють націоналісти.

«Правий сектор» – не єдина націоналістична сила, що виступає про планів влади стосовно продажу землі. О 12.00 в прес-центрі інформаційної агенції «Інтерфакс-Україна» націоналісти планують провести прес-конференцію на тему «Українські націоналісти проти продажу землі іноземцям».

Як ідеться в анонсі, під час прес-конференції буде оголошена спільна заява націоналістичних організацій України щодо продажу землі. Доповідачами прес-конференції виступлять Андрій Тарасенко – голова політичної партії «Правий сектор», Юрій Сиротюк – заступник голови ВО «Свобода» та Василь Лабайчук – заступник голови партії «Правий сектор».