Росія хоче заблокувати інтернет-магазин «Розетка»

ПОЛТАВА
18.06.2018, 10:15

Російська компанія BrandMonitor, яка надає послуги із захисту торгових марок в рунеті, погрожує заблокувати український інтернет-магазин «Розетка». При цьому компанія посилається на російські закони. 

Росія хоче заблокувати інтернет-магазин «Розетка»_1

Про це розповів засновник «Розетки» Владислав Чечоткін на своїй сторінці у Facebook.

Росіяни ставлять у провину українському інтернет-магазину порушення при використанні торгових марок. При цьому вони посилаються на ст. 247 Адміністративно-правового кодексу і ст. 1219 Цивільного кодексу РФ. Цікаво, що компанія Brand Monitor виклала своє прохання в листі реєстратору домену «Розетки» українською мовою, проте відповідь вони чекають на російській.

Автори листа повідомляють, що діють від імені власників торгових марок, які нібито незаконно використовує на своєму сайті «Розетка». Від українського інтернет-магазина вони вимагають видалити або обмежити доступ до нібито незаконно розміщених на сайті матеріалів, адже «Розетка» не надала документи, які дають право реалізації товарів під тими торговими марками, згідно з російськими законами. При цьому російську компанію Brand Monitor не бентежить, що «Розетка» працює на території України, де не діють російські закони.

«Саме цей кейс можна викинути в смітник, тому що це просто якісь російські ***, і вони не можуть на мене впливати законами Російської Федерації. Слава богу, ми поки не в Російській Федерації», — підкреслив Чечоткін в коментарі AIN.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27