СБУ попереджає про небезпеку користування російськими сайтами

УКРАЇНА
28.07.2014, 10:33
СБУ попереджає про небезпеку користування російськими сайтами

СБУ попереджає українців про небезпеку користування інтернет-ресурсами російської доменної зони. У першу чергу мова йде про російські соціальні мережі та поштові скриньки. Особисті дані українських користувачів цих сайтів можуть бути під загрозою.

Про це повідомив сайт Іpress.ua.

«З 1 серпня у Росії набирає чинності новий антитерористичний закон, який надає право ФСБ на отримання практично всіх особистих даних користувачів сайтів. За умови, що ці інтернет-ресурси зареєстровані у Росії. Таким чином, ФСБ на законодавчому рівні може втручатися в особисте життя не тільки громадян Росії, а й іноземців», – зазначили на сайті.

За інформацією видання, власників російських поштових серверів, блог-хостингів, форумів і соцмереж зобов’язали на першу ж вимогу державних структур надавати дані про всі логіни та електронні адреси своїх користувачів, списки їхніх контактів, відомості про кількість, обсяг і адресатів переданих повідомлень.

В СБУ переконані, що новий закон дає можливість ФСБ отримувати з інтернет-просторів інформацію про українські події і використовувати її на шкоду інтересам національної безпеки нашої держави.