На Полтавщині стартував чемпіонат України з мотоболу

ПОЛТАВА
25.05.2014, 04:32
На Полтавщині стартував чемпіонат України з мотоболу

Відбулося це на мототреку с. Стовбина Долина Новосанжарського району, де в стартовому поєдинку зустрілися земляки: господарі майданчика - новосанжарський «Колос» та вишняківська «Нива». Самій грі передувала церемонія офіційного  відкриття чемпіонату України. Прозвучали гімни України та мотобольного клубу «Колос»,  піднято Державний прапор України, прапори Мотобольної федерація та клубу. Віце-президенти федерації Володимир Матірний та Анатолій Герасименко вручили новосанжарським мотоболістам бронзові медалі сезону-2013 та подарунки команді!

 

Цікавою виявилася і сама гра, подивитися яку зібралося кілька тисяч уболівальників. Протягом матчу перевага була на боці господарів -1:0, 2:1… Однак втримати переможний рахунок їм так і не вдалося: за кілка хвилин до кінця матчу вишняківці таки відновили рівновагу – 2:2.

Голи у "Колоса" забили Володимир Кондратенко та Сергій Васін, а у "Ниви" відзначилися Анатолій Петровський та Сергій Пузик.

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З МОТОБОЛУ 2014 РОКУ 

Перше коло

 31 травня — Союз 3 (Єнакієве) — Антрацит (Кіровське)

 07 червня — Союз 3 (Єнакієве) — Восход (Вознесенськ)

 08 червня — Антрацит (Кіровське) — Восход (Вознесенськ)

 14 червня — Нива (Вишняки) — Поділля (Кам’янець-Подільський)

 15 червня — Колос (Нові Санжари) — Поділля (Кам’янець-Подільський)

 17 червня — Антрацит (Кіровське) — Поділля (Кам’янець-Подільський)

 18 червня — Союз 3 (Єнакієве) — Поділля (Кам’янець-Подільський)

 20 червня — Восход (Вознесенськ) — Поділля (Кам’янець-Подільський)

 21 червня — Нива (Вишняки) — Антрацит (Кіровське)

 22 червня — Колос (Нові Санжари) — Антрацит (Кіровське)

 28 червня — Колос (Нові Санжари) — Союз 3 (Єнакієве)

 29 червня — Нива (Вишняки) — Союз 3 (Єнакієве)

 5 липня — Колос (Нові Санжари) — Восход (Вознесенськ)

 6 липня — Нива (Вишняки) — Восход (Вознесенськ)

 Друге коло

 2 серпня — Поділля (Кам’янець-Подільський) — Восход (Вознесенськ)

 3 серпня — Антрацит (Кіровське) — Союз 3 (Єнакієве)

 9 серпня — Союз 3 (Єнакієве) — Колос (Нові Санжари)

 10 серпня — Антрацит (Кіровське) — Колос (Нові Санжари)

 16 серпня — Антрацит (Кіровське) — Нива (Вишняки)

 17 серпня — Союз 3 (Єнакієве) — Нива (Вишняки)

 23 серпня — Нива (Вишняки) — Колос (Нові Санжари)

 30 серпня — Поділля (Кам’янець-Подільський) — Антрацит (Кіровське)

 31 серпня — Восход (Вознесенськ) — Антрацит (Кіровське)

 06 вересня — Поділля (Кам’янець-Подільський) — Колос (Нові Санжари)

 07 вересня — Восход (Вознесенськ) — Колос (Нові Санжари)

 13 вересня — Поділля (Кам’янець-Подільський) — Нива (Вишняки)

 14 вересня — Восход (Вознесенськ) — Нива (Вишняки)

 27 вересня — Поділля (Кам’янець-Подільський) — Союз 3 (Єнакієве)

 28 вересня — Восход (Вознесенськ) — Союз 3 (Єнакієве)

 

У Кам’янець-Подільському завершився розіграш Кубка України, володарем якого стала команда «Антрацит» (Кіровське, Донецька обл.)

У матчі останнього, третього туру кубкового турніру «Антрацит» здобув свою третю перемогу поспіль, перемігши наших земляків з команди «Колос» (Нові Санжари) — 2:0. Обидва м’ячі у складі кіровчан забив наш земляк, вихованець мотобольної школи вишняківської «Ниви», один із кращих бомбардирів збірної України на чемпіонатах Європи Володимир Бойко.

В іншому матчі, який завершував кубковий турнір, інша команда з Полтавщини — «Нива» (Вишняки) перемогла місцеве «Поділля» (Кам’янець-Подільський) — 5:1 — і стала володарем срібних медалей. «Колос» — третій.

Підсумкова таблиця Кубка країни-2014 набула такого вигляду: «Антрацит» — 9 очок (м’ячі — 14:3), «Нива» — 6 (8:8), «Колос» — 3 (6:6), «Поділля» — 0 (5:16).

 

У зв’язку з нестабільною ситуацією в України та на її кордонах, мотобольний клуб «Колос» (Нові Санжари) офіційно відмовився від участі в чемпіонаті Центрально-європейської ліги.

Здебільшого на це рішення вплинула позиція команд Білорусі, Литви і Латвії, які не гарантували свого приїзду на матчі в Україну. Що ж стосується самого «Колоса», то наші земляки були готовими грати всі матчі — як на виїзді, так і на своєму полі. Але офіційні гарантії безпеки, здається, не заспокоїли суперників із інших країн, які заявилися на участь у чемпіонаті Центрально-європейської ліги. Мотоболісти «Колоса» наполегливо готувалися до нового міжнародного сезону — практично щодня. Винятком стало лише свято Великодня, коли наші земляки не виїжджали на мотобольне поле.

Із 10-ти команд, як зазначено на сайті організаторів змагань, чотири клубу «з об’єктивних причин не зможуть взяти участь у матчах Центрально-європейської ліги у 2014 році». Серед них три українські команди — «Колос» (Нові Санжари), «Восход» (Вознесенськ), «Союз-3» (Єнакієве) і одна білоруська — «Гродно». Тож, у турнірі змагатимуться шість команд: «Зоря» (Мінськ), «Автомобіліст» (Пінськ), «Лунінець» — усі з Білорусі, «Мілда» (Кретинга), «Бартува» (Скуодас) — обидві — Литва і «Рига» — з Латвії.

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01