Сесія Полтавської райради відбувалася з порушенням законодавства – Клименко

ПОЛТАВА
16.06.2016, 10:55

Сьогоднішня сесія Полтавської районної ради відбулася з порушенням законодавства України. 

Сесія Полтавської райради відбувалася з порушенням законодавства – Клименко _1

Громадським діячам та представникам із районів не дозволили виступити на сесії Полтавської районної ради. Голова Полтавської райради Оксана Гончаренко поставила на голосування питання про заборону виступи громадськості. На думку активістів, це зроблено зумисне, до того ж, із порушенням законодавства.

– Громадськості заборонили виступати. Це суперечить 19 статті Конституції України та законодавству України. У 19 статті сказано, що керуватися треба тільки законодавством, – прокоментував Анатолій Клименко, депутат Полтавської міськради від «Батьківщини».

На думку активістів, сесія без представників громадськості не може бути прозорою.

– Прозора сесія – це коли вислуховують усіх. У даному випадку це страх, що не змогли домовитись із кимсь. Громадськість могла заявити про будь-які факти порушення, але їм заборонили.

Також громада звернула увагу на порушення законодавства головою сесії Ігорем Карімовим, який перед голосуванням відкрито агітував проголосувати за Гончаренко.

– Карімов пропонував проголосувати за діючого (на той момент – ред.) голову Оксану Гончаренко, і попросив депутатів «правильно» проголосувати за кандидата, бо він із провладної партії. Цим Карімов порушив 364 статтю Кримінально кодексу (зловживання владою або службовим становищем – ред.), суттєво впливаючи на голосування депутатів.

Зазначимо, представники «Останнього Бастіону» звернулися до правоохоронних органів із заявами щодо цих фактів порушення законодавства. 

В ТЕМУ: М. Кононенка обрали в.о. голови Полтавської райради

Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00