Шахраї-будівельники

ПОЛТАВА
04.12.2014, 06:42
Шахраї-будівельники

Події навколо забудови центральної частини міста, зокрема вулиці Ляхова, вирують вже давно. Розпочиналося будівництво в травні 2005 року. ПП "Інтерресурс", директором якого на той час був Морозов С.С, обіцяло, словами свого директора Морозова та його партнера в бізнесі Сірика І., елітну нерухомість "під ключ". Багато людей, спокусившись на цю оманливу рекламу, придбали житло в будинку, який фактично був зліплений з бувших у використанні будівельних матеріалів, а ті, які привозили новими, були дуже низької якості.

За час будівництва змінилося декілька будівельних бригад, бо замовники будівництва не оплачували виконані роботи, економили... Закінчували будівництво випадкові, в будівництві, люди, бо всі будівельники вже знали, що на Ляхова з будівельниками не розраховуються. Намагання цих двох ділків від бізнесу зірвати більший куш, полягало навіть в тому, що кошти за квартири люди сплачували половину в готівковій формі, а іншу - ту, яка підлягала оподаткуванню - в безготівковій. Мешканці будинку по вулиці Ляхова, 12а, після здачі будинка в експлуатацію, довго ще не могли зрозуміти, чому при відкритті вхідних дверей випадають вікна разом з балконними рамами, чому перепад по підлозі в одній квартирі може сягати більше двадцяти сантиметрів, чому поштукатурені стіни нагадували своєю формою "Дев'ятий вал" Айвазовського. Чому не облаштовані дитячі майданчики, не вивезене будівельне сміття, не облаштована прибудинкова територія, не відселені мешканці сусідніх будівель, адже в ціну за квадратний метр житла в цьому будинку була закладена сума, необхідна на вчинення всих цих дій.

Натомість, мешканці отримали будинок без оформленої прибудинкової території. Підвальні приміщення, через сумнівну процедуру визнання власності через третейський суд, фактично були вкрадені у власників квартир в будинку, адже вартість підвальних приміщень, як і вартість приміщень під сміттєпровід ввійшли у вартість кв. метрів житла. До цього ще додам про невідповідність проданої площі фактичним метрам, а в деяких квартирах "похибка" складала 4-7 кв. метрів, що при ціні на той час складало 3-5тисяч доларів США.

Ми розуміємо, що люди, які сплатили значні кошти за своє житло, намагалися якнайшвидше зробити ремонти, та почати жити в будинку. Тому всі повірили в обіцянки Сірого та Мороженого про усунення всіх недоліків. Будинок ввели в експлуатацію.

Про виконання обіцянок шахраї будівельники відразу забули, бо отримані кошти вирішили "утроїти"шляхом будівництва багатоквартирного будинку з вбудованим паркінгом в місті Суми. Як наслідком стало порушення декількох кримінальних справ УБОЗ України в Сумській області, за фактом не законного заволодіння коштами. Місця в паркінгу люди намагаються отримати через суд до сих пір.

Через деякий час з будинку, що по вулиці Ляхова, 12а, почала осипатися цегла, тріщинами порвало стіни. З покрівлі на голови людей летіли шматки покрівлі. Об'єднання власників житлових приміщень звернулося з листом до власників ПП "Інтерресурс" Ігоря Сірого та Сергія Морозова про проведення гарантійного капітального ремонту будинку та покрівлі. Відповідь була проста - у ПП"Інтерресурс" змінився власник, а вони ні за що не відповідають (Сірик і Морозов).

Додамо ще до цього, що голова ОСББ по вул. Ляхова, 12а Сазонов був номенклатурою саме Сірого та Морозова, тому він, без лишніх докорів сумління, "подарував" частину прибудинкової території новій структурі злодіїв "Будінвест СМ", а та, в свою чергу - "Архіметі". Також, з метою судового прикриття оборудки, Сазонов надав дозвіл на будівництво гаража судді Октябрського районного суду Георгієвському, як інваліду першої групи. Ці рішення Сазоновим були прийняті одноособово, без проведення, згідно Статуту, загальних зборів та правління ОСББ. Суддя, знову суддя, на головах у людей побудував гараж посеред двору, бо таке ..... далеко не звикло ходити. По Сазонову за розкрадання коштів та перевищення службових повноважень було відкрито кримінальні справи, але не випадково Україна займає перше місце по корупції в Європі. Віз і досі в міському відділі міліції, точніше - кримінальна справа.

Мешканці будинку самотужки зробили капітальний ремонт даху будинку та вхідних приміщень. Як сказав Морозов після цього: "вас поимели, а вы стерпели". Бажання "поиметь" мешканців будинку ця солодка парочка не полишила і нині. В Полтаві ведеться активна рекламна компанія по залученню інвесторів для будівництва десятиповерхового багатопід'їздного будинку по вул. Ляхова. Ціни "стартують" з 12 тисяч гривень за кв. метр. Але, за що? Земельної ділянки під цим будинком немає, підвальні приміщення, по аналогії, будуть банально вкрадені в мешканців, не сподівайтесь на підключення до електричних та газових мереж, є яскравий приклад з будинком по вул. Станіславського.

Якість будівництва по несертифікованій системі "Куб" незабаром проявить себе. На що сподівається Сірий і Морозов? І не тільки вони. В гонитві за швидким доляром полтавські будівельники вже майже знищили історичну та архітектурну красу нашого міста, знищили дороги біля будівельних майданчиків. Будують будинки з цегли, яка не відповідає жодним стандартам міцності, будують під час глибоких морозів, використовуючи соляні та миючі засоби для будівельних розчинів.

Міської влади в нас немає, тому й відбуваються всі ті беззаконня, на які ми вказуємо.

Бо не може колишній спекулянт самогоном Мамай розуміти Архітектуру, тому наше місто поступово і перетворюється на караван-сарай. З кібітками для "испития кофе", з засиллям зовнішньої реклами, з будинками уродами, які повністю змінили вже історичну частину міста. Від головного архітектора міста в нас тільки назва, чи не так Вадим Митрофанович? Чи, можливо, у Вас є своя думка? Я вважаю, що ні. Тільки глибокий прогиб перед басурманами, які захопили міську владу. І так буде і надалі.

Чим глибше падатиме місто, тим глибше буде змінюватися ментальність жителів цього караван-сараю. На жаль, не на краще.

На що сподіваються ці кати міста та людей?

Я вам відповім. На те, що вас "имеют” кожен день, а ви мовчите. Що ви терпляче будете зносити всі негаразди, які продукують судді, прокурори, сірики, та інші представники "чесноти". Що вам кожного дня з екранів телевізорів прем'єри, міністри сцять (перепрошую) межи вічі, а ви кажете - Божа роса. А долар та євро вдвічі виросли в ціні, та й продукти харчування не подешевшали, а навпаки. Прочитайте "Байку про бджіл" Бернарда де Мандевіля, триста років пройшло, а порочна сутність людини не змінилася. Навпаки, стала ще більш витонченою.

Я не розумію, як нормальна людина, яка своїми очими може побачити і відчути дії цих шахраїв, понесе їм гроші на наступне житло.

В Київській Русі таких горе-будівельників затоптували ногами на смерть, щоб іншим неповадно було. Тому і стоять свідоцтва тих часів і донині, нагадуючи про велич архітекторів та будівельників тієї епохи.

Далі буде.

Геннадій Сікалов.

"Останній Бастіон".


Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06