Ще про команду КоКо

ПОЛТАВА
05.05.2019, 05:10

Ще про команду КоКо_1

У стані перманентної невідомості вухо патріота ловить хоч би якийсь натяк на верифікацію новоспеченої влади, яка ось-ось поведе зраджену власним народом країну чортзна куди.

Оскільки поки що слова і дії новообраного глави держави нагадують глибоко законспіроване перебування незабутнього Штирлиця у лігві ворога, доводиться дослухатися до оточення. Воно, отетеріле від карколомного результату, знічев'я кидає зголоднілій журналістській братії сумнівні інформприводи: то глашатай Разумков спростує надії плебсу на каплінсько-тимошенківський варіант з газовими тарифами, то уся КоЗе побачить «руку Порошенка» у скиданні десанту телеканалу «Росія» на подвір'я бодрумського готелю, де Зе! на турецьких воздусях переводив подих після виборчого недосипу.

Сам шоумен, повернувшись із заморських гостин, де героїчно відбився від десантників рашистської преси, встряв було у епістолярну пригоду з паспортизацією Лугандону. Володимир Зеленський у кращих кавеенівських традиціях спробував віджартуватися від пройдохи з очевидно більшим досвідом міжнародного кидали. Але, як свідчить експертна аналітика, з тими паспортами не до сміху – недопалок уміло використовує невизначеність української ситуації, намацуючи больовий поріг нашої дилетантської КоЗе. Ніхто не вірив у анексію Криму, у збройний напад на українські судна. Тому не виключено, що й у «вимушений захист російських громадян на території Донецької і Луганської областей України» повірити доведеться. Звичні для блазня репризи у фейсбуці і кліпи в ютубі на бліду моль не діють – за аматора-президента Україну атакуватиме професіонал-кадебіст. Усіма силами інформаційної машини і бойко-медведчуківсько-вілкулівської п'ятої колони.

А цього разу почули не рядженого Голобородька, а справжнього президента. Для лексичних гурманів уточнюємо особу останнього: приЗе!дона, себто, дона Ігоря Валерійовича Коломойського, котрий недремно перебуває «при» Зе! Олігарха-символа, який, справедливо прийнято вважати, зупинив агресивну дифузію руського міра на Південному Сході. Гуру, який офіційно заявив про наміри продовжити консультування новообраного українського глави, читай, маніпулювання маріонеткою. Керівника «фан-клубу Зеленського» (з членством у ньому Арсена Авакова і Юлії Тимошенко та спрямованістю «проти Порошенка»), який має колосальні можливості фінансового та політичного впливу на український істеблішмент і соціум. Ображену особу, котра помстою за втрачений Приват обрала підрив засад української державності.

Одкровення, висловлені лідером КоКо («команди Коломойського», патентуємо термін і просимо не плутати з казахською командою просування натуральної корейської косметики, − авт.) журналістам Bihus.info, пояснили багато речей і одночасно завуалювали перспективи. Головним чином, як нам здається, інтерв'ю олігарха має грати роль такого собі дочасного нагадування про присутність – мовляв, не розслабляйтесь, я хоч і у Тель-Авіві, але душею і грошима - з вами.

Зокрема, пан Коломойський уточнив своє нинішнє негативне бачення ролі Майдану: на його думку, саме Революція Гідності призвела до втрати 13 мільйонів населення, Криму і Донбасу.

Ігор Валерійович легітно, ніби завиграшки, покартав свого протеже за утопічність спроби зібрати «колгоспні збори» − надто самостійний шоумен вирішив зустрітися з представниками великого та ділками середнього і малого бізнесу одночасно. От же шибеник Вовка, мало йому спілкування з олігархом! Погодьмось, що «гостра критика» бізнес-партнерами одне одного нікого не повинна ввести в оману – нас з вами, шановні електоральні маси, як і раніше, тримають за лохів.

Тепер ми побачили й чорну кішку, яка прошмигнула між двома патріотами. Виявляється, неприязнь пана Ігоря до пана Петра виникла через якісь там 250 мільйонів, яких пан Ігор не дав пану Петру за чверть акцій телеканалу «1 + 1». Ніяким Приватом-годівничкою і не пахне! Цікаво, що пан Ігор навіть причиною поразки пана Петра називає «Плюси» − мав би пан Петро їх під собою, то й залишався би президентом.

Найголовніше. Ігор Коломойський не вважає Росію учасником війни на Донбасі. Немає там і війни, а лише громадянський збройний конфлікт, в якому українці протистоять один одному. Більше того, у розпалюванні конфлікту Коломойський звинувачує учасників Майдану, котрі «бігали по парламенту і відміняли закони».

Звісно, з Тель-Авіва видніше. Але уявімо, що КоКо повернулася до України. З мільярдами кешу і косметикою від Мертвого моря.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09