Шириться екологічне лихо в центрі Полтави – від затопленого фекаліями котловану

ПОЛТАВА
23.04.2015, 09:50
Шириться екологічне лихо в центрі Полтави – від затопленого фекаліями котловану

В центрі Полтави, де напередодні каналізаційні нечистоти хлинули на будівельний майданчик і подвір’я та заповнили виритий під фундамент котлован, ситуація продовжує погіршуватися.

Станом на ранок четверга – четвертий день затоплення – ліквідаційні роботи не розпочаті.

Котлован фундаменту обсягом кілька тисяч кубометрів продовжує заливати каналізаційними викидами.

Жителі будинку по вулиці Ляхова, 12а в центрі Полтави упевнені, що проти них застосований біологічний терор.

Люди упевнені забудовник змовився з місцевою владою і чинить тиск, навмисно не ліквідуючи наслідки аварії.

«Нас спочатку >>> душили міліцією <<<, а тепер душать фекаліями» - сказав один з власників квартири будинку по Ляхова, 12а.

Забудовник від початку став рити котлован з порушеннями – не витримавши мінімальної відстані до інших будинків, потім скоротив її ще.

Людей, які протестували проти небезпечної близькості будмайданчику до фундаменту свого будинку і комунікаційних магістралей розігнала міліція.

Шириться екологічне лихо в центрі Полтави – від затопленого фекаліями котловану_1

Кордон спецпризначенців дав змогу будівельникам загнати на майданчик техніку і взятися за «роботу», але уже наступного дня сталося те чого і боялися протестувальники.

Комунальні служби зробили офіційну заяву, в якій переклали відповідальність за аварію на забудовника. Телефони якого перестали відповідати, після того як стало зрозумілим, що склалася надзвичайна ситуація.

Сьогодні в місті температура повітря піднялася до +15, це збільшує небезпеку розповсюдження бактеріального забруднення. Жителі прилеглих будинків бояться спалаху епідемії вкрай небезпечних хвороб.

Поряд з басейном фекалій – труби питного водогону, вони не замінювалися з 70-80 років минулого століття. Стоки, наситивши ґрунт навколо, можуть потрапити у дірявий водогін підсосом. Тоді зараження загрожуватиме жителям уже цілого мікрорайону.

Шириться екологічне лихо в центрі Полтави – від затопленого фекаліями котловану_3

Полтавці скаржаться на бездіяльність влади в ситуації, що склалася:

«Забудовник Сірик обрав такий метод – екологічного тероризму боротьби з нами, незгодними з будмайданчиком. А влада тим часом бездіяльна. Губернатору Головку немає до нас діла – він з Жиденком зараз >>> ділять <<< нафтогазові родовища, мер Мамай ділить землю» - вважає житель будинку по Ляхова, 12а.

Коли аварія буде ліквідована – жодна зі служб міста зараз відповісти не може: чиновники продовжують робити вигляд, що ситуація штатна, комунальники вмили руки переклавши відповідальність за ліквідацію на фірму-забудовника «Архімета», яка у свою чергу, схоже, вирішила почекати – доки місцеві жителі прийдуть до неї в якості прохачів і стануть більш згодливими щодо продовження будівництва.


Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23