Що можна купити за клаптик полтавської землі

ПОЛТАВА
04.12.2014, 14:34
Що можна купити за клаптик полтавської землі

У полтавської землі є конкретна ціна. Хатинка на кількасот квадратних метрів, Lexus, Toyota, право розважити себе пляшечкою вина за 4500 гривень недільним вечором…

Саме так сьогодні живе перший заступник начальника Головного управління Держземагенства Полтавської області Григорій Шарий. Перелік благ доступних здавалося б простому чиновнику, котрий має служити полтавській землі і полтавцям, вражає, чи не так? Але і він ще далеко не повний.

Земельні стосунки на території всієї Полтавщини у вудилах Шарого перебувають уже третій рік поспіль.

І жити так він би міг сторіччями. Не тільки сам але і його родичі, на яких він також переписав чимало квадратних метрів і заморських автівок. Адже вкрадена ще далеко не вся земля, обібрані ще далеко не всі полтавці. Тому апетити чиновника постійно зростають. Сьогодні за Шарим числяться вже дві квартири в елітних будинках у центрі Полтави.

Щоправда все це може бути доступне простому чиновнику лише за однієї умови – якщо він продасть власну совість.

Методи якими чиновник домагається особистої вигоди з кожної земельної угоди, хай вона буде на сто процентів законною і прозорою, настільки відомі, що за Шарим міцно закріпилося прізвисько «Рудий Біс».

Григорій «Рудий Біс» Шарий осідлав полтавську землю у серпні 2012-го року. На піку владарювання Україною «сім’єю» Януковича з аравою його дармоїдів. А час початку його сходження, з 2007року коли Біс був поставлений у відомство, за «збігом» перекликається зі сходженням того ж Януковича.

Саме тоді він став першим заступником Держземагенства, а по суті «смотрящім» - аби жодна сотка полтавської землі не «упливла» без особистої вигоди для «банди», та звісно для нього самого.

Чому жоден боєць АТО, жодна вдова, жодна матір загиблого на війні полтавського бійця досі не отримали в Полтаві ані квадратного метру належної їм землі – це питання теж до нього. При тому, що землі належать громадам, без «рила» «Біса» у земельних відносинах давно вже не обходиться. У нього є просте правило: «занеси долярів або забирайся до Біса». От і виходить – так або інакше без «Біса» не обходиться.

Нині Шарий вибився на вершину Олімпу і по праву може вважатися одним з провідних корупціонерів Полтави. Сьогодні він уже виконує обов’язки начальника Головного управління. Поки не надовго – до 12 грудня. Подейкують – йому дозволили позбирати собі «під ялинку».

Всі ці наведені дані містять чисельні звернення простих полтавців, підприємців, селян, городян які давно благають зупинити «безпредільника».

«Останній Бастіон» зателефонував особисто «Рудому Бісу» з простим запитанням – що зі своїх мільйонних здобутків він зазначив в декларації про доходи. Чи є там всі ті чисельні квартири, автомобілі, чи зізнався він на полях декларації в непереборній любові до коштовних алкогольних напоїв. Або можливо все це не правда, і люди його обмовили. Чесний чиновник, напевне, так би і відповів. Спокійно і без істерики. Але «Біс» настільки розгубився, що не знайшов нічого кращого крім як просто кинути слухавку.

Скаргами на «Рудого Біса» уже переповнені столи прокурорів, слідчих МВС і служби безпеки. До них у полтавців назріває усе більше питань – не про те як «Рудий Біс» опинився на своїй нинішній посаді – з цим все ясно. А чому він і досі попиває винце замість належної такому персонажу баланди.

Руслан Кисільчук


Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18