Сибіру та Далекого Сходу замало: Китай витісняє Росію з Середньої Азії

СВІТ
03.08.2019, 10:09
Сибіру та Далекого Сходу замало: Китай витісняє Росію з Середньої Азії

Окрім здійснення демографічної та економічної експансії на південно-східні простори Російської федерації, Китай зміцнює свої позиції на теренах Середньої Азії, які раніше вважалися зоною інтересів Москви.

Днями, 5 серпня, в Горно-Бадахшанській автономній області Таджикистану стартують триденні спільні навчання таджицької і китайської армій.

Також у регіоні відзначається скупчення військової техніки і солдатів армії Китаю.

У Таджикистані заговорили про те, що навчання є підготовкою до встановлення контролю Китаю за афгано-таджицьким кордоном.

На думку заступника голови Національного альянсу Таджикистану Аліма Шерзамонова, Китай, інвестуючи в країни Центральної Азії, повинен бути впевненим у збереженні своїх вкладень.

Сибіру та Далекого Сходу замало: Китай витісняє Росію з Середньої Азії _1

«Колись тут домінувала лише Росія, а Китай обмежував свою співпрацю переважно у сфері економіки. Але зараз, мабуть, ситуація змінюється, тож характерно, що в цих навчаннях не приймають участь російські військові, незважаючи на наявність російської військової бази в країні»прокоментував ситуацію таджицький політолог Парвіз Муллоджанов.

Читайте також:
Світ
Між США та Ізраїлем загострюється політична криза. Представники Демократичної партії (партії влади) тиснуть на режим у Тель-Авіві.
08:21
Світ
Довгий час фінляндці вірили, що зможуть утихомирити свого східного сусіда. Тепер Москва — знову ворог №1, як було раніше в історії...
06:01
Світ
Мусульманська громада традиційно вважається доволі закритим середовищем. Однак у закладах освіти Німеччини стан справ зовсім інший.
вчора, 12:37
Світ
Йдеться не лише про Польщу, а й про інші країни Заходу.
вчора, 09:40
Світ
Америка та Європа не просто можуть, але мають підготуватися до того, що буде відбуватися далі у війні. Україна не повинна бути самотньою.
23 квітня, 06:00
Світ
Влада Польщі готова піти на розміщення на своїй території американської ядерної зброї.
22 квітня, 16:12