Словенські «народні дружини» вимагають присутності армії на державному кордоні

СВІТ
21.09.2019, 07:01
Словенські «народні дружини» вимагають присутності армії на державному кордоні

Представники добровільних воєнізованих формувань «Штирійська гвардія» та «Сільська варта» не припинять пильнувати державний кордон Словенії попри гучний скандал і розслідування правозахисних організацій.

Водночас влада країни всіляко намагається дистанціюватися від вказаних організацій, які самочинно здійснюють прикордонне патрулювання. Передає видання «Euronews».

Як зазначили представники «Штирійської гвардії» та «Сільської варти», вони діють виключно у рамках чинного словенського законодавства на правах народної самооборони, відловлюючи нелегальних мігрантів. Усіх затриманих іммігрантів передають поліції.

Нагадаємо, що у серпні поточного року в Словенії вибухнув скандал навколо діяльності так званих «народних дружин» з охорони державного кордону. У Міністерстві внутрішніх справ країни вкотре підкреслили, що «пильно стежить» за всіма подібними об’єднаннями та вживають відповідних заходів у разі вчинення ними кримінальних злочинів чи проступків.

Словенські «народні дружини» вимагають присутності армії на державному кордоні_1

(Фото: "Euronews")

Читайте також:
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
вчора, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
вчора, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13
Світ
«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.
25 березня, 18:07
Світ
ШІ-ведучі на телебаченні обходяться дешевше, ніж справжні.
25 березня, 17:35