Сльози на очах, спогади війни та квіти. У Полтаві вшанували пам’ять захисників України (відео)

ПОЛТАВА
29.08.2019, 13:53

29 серпня в Україні офіційно відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Із самого ранку у Полтаві на Центральному міському кладовищі біля алеї Героїв зібралися мешканці обласного центру, рідні загиблих, представники громадських організацій. Панахиду присвятили п’ятим роковинам Іловайської трагедії. Вже традиційно полтавці хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Сході України. Поклали квіти до могил.

Нагадаємо, що саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Як відомо, бої за місто Іловайськ тривали з середини серпня. Українським військовим майже вдалося оволодіти містом, але тут втрутилася російська армія. За офіційними даними тоді загинуло 366 українських воїнів, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон. Проте ті, кому пощастило вижити під час того пекла, називають зовсім інші цифри, і вони значно більші. 

Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18