«Смотрящий» за Полтавським Держгеокадастром готує керівника для корупційних дій в районі

ПОЛТАВА
17.11.2016, 12:40
«Смотрящий» за Полтавським Держгеокадастром готує керівника для корупційних дій в районі

Смотрящий від «Регіонів» начальник управління Державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Володимир Рибалка дав вказівку фермерам і землевласникам не приносити документи на реєстрацію, доки він «не поставить свого керівника». Про це нам повідомили фермери з Полтавського району.

Заборона вчиняти юридичні дії з земельною документацією стосується як Головного управління ДЗК в Полтавській області, так і районного відділення.

За словами Рибалки, який представився фермерам зампрокурором області та «смторящим» за керівниками всіх полтавських землевпорядних організацій, реєстрація документів відновиться, щойно він заведе свою людину на посаду керівника ДЗК Полтавського району.

Нагадаємо, «смотрящий» Рибалка, екс-керівниця ДЗК у Полтавському районі Мусієць і чинна в.о. начальника Полтавського ДЗК Людмила Остапенко незаконно скинули керівницю районного відділення Держгеокадастру Наталію Базавлук. Вони організували Наказ про відсторонення керівниці з посади, який, однак, не має юридичної сили з огляду на численні невідповідності законодавству й грубі помилки.

«Смотрящий» за Полтавським Держгеокадастром готує керівника для корупційних дій в районі _1

Також журналістам вдалося дізнатися про підвалини товариського зв’язку Рибалки з Мусієць і правоохоронних органів, а також причини їхніх злагоджених дій із незаконного звільнення Базавлук.

«Смотрящий» за Полтавським Держгеокадастром готує керівника для корупційних дій в районі _3

На місці, позначеним червоним чотирикутником на карті, до 2009 року був сосновий ліс.

У 2009 році тодішня ФОП Мусієць Г.О. відвела у власність тодішньому першому заступнику начальника ГУ Держземагентства у Полтавській області Рибалці В.Д. земельну ділянку 0,21 га під житлову забудову. Це попри те, що з 2008 року діє досі чинне Розпорядження № 610 Прем’єр міністра України про заборону виділення лісових земель.

Схоже, закони в Україні пишуться для всіх, крім посадовців. Всупереч законодавству, зазначена земельна ділянка передана у власність Рибалці (адреса Полтавський р-н с. Копили, вул. Молодіжна, 33). Ліс вирубали, маєток побудували.

Варто завважити, що Володимир Рибалка як колишній слідчий райвідділу може бути посередником у виділенні земельних ділянок міліцейськими, працівниками СБУ, прокуратури, УБЕПу, які оформили собі документи УБД (учасника бойових дій), пересидівши кілька днів, а то й годин, за кількасот км від лінії фронту на Сході України.

Цей ресурс, користуючись службовим становищем, оформив собі «липові» посвідчення й отримав землю в районі та області. Ми ініціюємо розслідування, в якому перевіримо відповідність правоохоронців-УБД із часом і локацією перебування цих осіб на війні.

Деталі згодом на «Останньому Бастіоні».

З огляду на це та минуле Рибалки також зрозуміло, чому СБУ брало участь в операції з дискредитації Базавлук. Джерела в правоохоронних органах повідомляли, що есбівець Сергій Олефіренко, який проводив обшук у Базавлук, невдовзі після цього «погорів» на хабарі, а СБУ не підтвердило факту отримання неправомірної вигоди чинною керівницею.


Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36