Сьогодні Полтаву відвідає організатор велотуру "Все за мир" грузинський спортсмен Нодар Берідзе

ПОЛТАВА
31.10.2014, 15:22

Запрошуємо полтавців на зустріч з Нодаром Борідже о 17:00 на Білій Альтанці.

Велотур «Все за мир» організував грузинський спортсмен Нодар Берідзе. В кінці серпня він вперше сів на велосипед, щоб подолати тисячі кілометрів заради миру в Україні.

«Моя місія - щоб в Україні настав мир і перестали стріляти. Своїм велотуром я хочу привернути увагу всього світу до подій у вашій країні. Мир - це найголовніше, а тим більше, що в світі немає більш споріднених народів, ніж українці і росіяни, ви переплетені узами кровного споріднення і кому як не мені, помічнику програми «Жди меня», знати скільки українців шукає рідних в Росії і скільки росіян чекають своїх втрачених близьких з України», - ділиться Берідзе.

Нодар Берідзе ніколи не був велосипедистом, на участь в акції його надихнув 14-кратний рекордсмен книги рекордів Гіннеса, який проїхав всю планету за 9 років, Джумбер Давидович Лежава. Саме він планував провести велопробіг «Все за мир» з метою зупинити стрілянину в Україні. 22 липня проект був узгоджений, а 25 липня Джумбер Давидович помер. Нодар вирішив не кидати справу соратника і в кінці серпня почав Велоекспедицію по Україні. За цей час він проїхав через 18 областей України, подолав 3,5 тисячі кілометрів, поспілкувався з тисячами людей, в тому числі з тими, чиї родичі загинули на Сході України.

Учасник велопробігу не хоче називати свою акцію ні велоподорожі, ні велотур, так як для нього головне - налагодити контакт між українцями і росіянами і залучити громаду до мирного діалогу.

«Тільки ви самі можете зупинити вбивства. У цій війні не буде ні переможців, ні переможених, героїв в гробах вже достатньо, - закликає Берідзе. - І з думкою зупинити стрілянину і вбивства я лягаю і прокидаюся і мрію, щоб скоріше настав мир і моя місія-велотур закінчилася. І дуже хочу ще раз проїхати по мирній Україні і насолодитися красотами вашої країни - від Карпат до Чорного моря ».


Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23