Справу Кернеса просять перенести до іншого суду

ПОЛТАВА
20.09.2018, 11:28
Справу Кернеса просять перенести до іншого суду

Адвокат міського голови Харкова Геннадія Кернеса просить направити до іншого суду апеляційну скаргу прокуратури на закриття справи. Про це із посиланням на Апеляційний суд Полтавської області   повідомляє Gazeta.ua.

"Слухання кримінального провадження щодо Кернеса Геннадія Адольфовича та його охоронців Блинника Віталія Дмитровича та Сміцького Євгена, яке було призначено на 21 вересня 2018 року знято з розгляду".

На розгляді Верховного суду перебуває клопотання захисника Олександра Гунченка про направлення кримінального провадження до іншого апеляційного суду. Його розглянуть 24 вересня.

На думку адвоката, Апеляційний суд Полтавської області не уповноважений слухати апеляційну скаргу: "Ми не говоримо, куди слід переводити справу, ми говоримо про те, що підсудність була визначена неправильно. Вищий спеціалізований суд, який був згодом ліквідований, невірно обрав першу інстанцію, Київський райсуд Полтави, але тоді це рішення не підлягало оскарженню. Ми реалізували процесуальну можливість звернутися до Верховному Суду".

Кернеса та його охоронців звинувачували у викраденні та катуванні активістів Євромайдану. 10 серпня Київський райсуд Полтави закрив справу. Суд розцінив неявку прокурорів на дебати як відмову від звинувачення. Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави про закриття справи Кернеса.

Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23