Суд над Олегом Пустовгаром відбудеться вже у вівторок

ПОЛТАВА
07.08.2014, 09:06
Суд над Олегом Пустовгаром відбудеться вже у вівторок

12-ого серпня 2014 року о 10:00 у Київському районному суді м. Полтава відбудеться судове засідання стосовно директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Як повідомили у самому суді, засідання буде відкрите. Розглядатиме справу суддя Логінова Ольга Василівна. Наразі вона перебуває на лікарняному, але вже у понеділок, 11 серпня, буде на роботі.

Нагадаємо, що 29 липня до Олега Пустовгара завітало СБУ й ознайомило його з протоколом про корупцію. Справа стосується конкурсу соціальних проектів, де, як один із членів журі, директор Департаменту поставив 70 балів із 70 проекту ГО «Молода Просвіта». «Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства» провів журналістське розслідування, в якому виявилося, що ця організація зареєстрована на домашню адресу Олега Пустовгара. У числі засновників – він та його дружина, а представляв ГО на конкурсі – його шурин Євген Янкевич. «Молода Просвіта» мала отримати 17 тисяч грн фінансування. Наразі результати конкурсу скасовані. Справа по протоколу по корупції знаходиться у Київському районному суді м. Полтави і чекає на розв’язку.

Згодом «Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства» провів ще одне розслідування, котре показало, що протягом останніх трьох місяців Олег Пустовгар поступово підіймав собі зарплату. Якщо у квітні 2014 року (а чиновник став на посаду 17 квітня) вона становила 1385 грн, у травні – 3261 грн, у червні – 5901 грн, то у липні вже 6555 грн. І це у той час, коли на найвищих рівнях держслужбовці скорочують собі надбавки і премії. Але ця справа у суді не розглядатиметься.

5 серпня увечері відбулося закрите засідання ГО «Рада Майдану», за участі губернатора Віктора Бугайчука та голови облради Петра Ворони. Одним з прийнятих доручень, за словами Андрія Баранова, стала його пропозиція щодо проведення консультацій з СБУ по справі Олега Пустовгара.

А вже наступного дня, 6 серпня зранку, активісти зібралися біля ОДА і роздавали чиновникам, які йшли на роботу листівки з надписом «Чиновнику, будь пильним! Не повторюй його помилок!» з фотографіями очільника «ідеологічного» департаменту. Сам же Олег Пустовгар до 8:30 біля входу не з’явився. Або ж зайшов через чорний вхід, або ж взагалі не прийшов вчасно на роботу.

Чим закінчиться ця судова справа – побачимо. Сам же Олег Пустовгар усі звинувачення укорупційних діянняхвідкидає і запевняє, що «Суд буде на моїй стороні, і потім я виграю суд по образі честі та гідності».

Олег Остапенко


Читайте також:
Полтава
Неповнолітній житель Лубенського району зник безвісти ще 14 квітня. Парубок рибалив на березі річки Сула неподалік села Мусіївка.
вчора, 21:49
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
вчора, 15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
вчора, 14:45
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
вчора, 08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
15 квітня, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
15 квітня, 14:56