Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах

ПОЛТАВА
03.08.2016, 13:28

Суддя Октябрського суду міста Полтави Ірина Блажко задовольнила скаргу ТОВ «Ортез-Полтава» на бездіяльність слідчого щодо неповернення тимчасово вилученого майна.

Суд забов’язав слідчого Полтавського ВП ГУНП Русалова, що проводив обшук за клопотанням прокурора Дігятра, повернути вилучене устаткування, системи ортезів, документацію тощо фірмі ТОВ «Ортез-Полтава».

Нагадаємо, конфлікт між фірмами з виготовлення ортопедичних пристроїв виник між фірмами ТОВ «Ортез» і ТОВ «Ортез-Полтава» через незаконний обшук і вилучення майна фірми «Ортез-Полтава» в інтересах «Ортеза». Головлікарка І міської лікарні Полтави Ганна Селькіна, що через чоловіка керує «Ортезом», спробувала чинити тиск та призупинити роботу фірми-конкурента з метою встановлення монополії на ринку ортезів.


БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ НА «ОСТАННЬОМУ БАСТІОНІ»: Полтавська лікарка Селькіна залишила без ортезів дітей-інвалідів

Заявник і водночас самоназвана потерпіла Селькіна на засідання не прибула. Присутні на суді припустили, що це пов’язано з обмеженими можливостями потерпілої. Селькіна отримала ІІ групу інвалідності в подарунок на 55 річчя. 

Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах _1

У підставах до встановлення ІІ групи зазначено, що такі інваліди потребують сторонньої допомоги при пересуванні. Сторона ТОВ «Ортез-Полтава» цікавилася, чи не потрібний заявниці інвалідний візок для транспортування на засідання. Вони внесли пропозицію щодо встановлення біля суду пандусу для підвезення нетранспортабельних чиновників-інвалідів.

Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах _3

Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах _5

Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах _7

Особисті інтереси Селькіної на засіданні відстоювали прокурори Антон Дігтяр, Юлія Сімонова і брат Селькіної, лікар ІІ міської лікарні. Той консультував прокурорів у суді в свій робочий час. Також лікар перешкоджав законній діяльності журналістів, забороняючи зйомку. Як аргумент брат Селькіної заявив, що хвилина його зйомки обійдеться виданню дуже дорого. Вступивши в суперечку з журналістами, лікар завив, що він «зірка» і обмовився за Фрейдом про порно. Щоб отримати гроші за зйомку, лікар підготує позов про стягнення коштів.

Відзначимо рішення судді Блажко, яка не відреагувала на заклики чоловіка до оплати й дозволила фото та відео фіксацію судового процесу.

Зазначимо, ситуація з «віджиманням» Селькіною ортопедичних пристроїв для пересування дітей-інвалідів за сприяння сина Бориса, прокурора обласної прокуратури та прокурора Дігтяра одразу сколихнула полтавців. У коментарях люди висловлювали обурення щодо дій чиновників:

Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах _9

«Останній Бастіон» відгукнувся на звернення лікаря-ортопеда Любицького, взявши проблему на контроль та допомігши дітям повернути ортези.

Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах _11

Суд позбавив Селькіну можливості нажитися на дітях-інвалідах _13

Видання передало відеозапис судового процесу, дій прокурорів та документи у справі Генпрокурору України Юрію Луценкові та організаторам проекту «Відкритий суд». 

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06