Суд скасував постанову Кобеляцької міської ради про правила прийому дітей до дитячих садків

ПОЛТАВА
19.12.2014, 10:52
Суд скасував постанову Кобеляцької міської ради про правила прийому дітей до дитячих садків

Кобеляцьким районним судом було задоволено позов прокуратури району проти виконавчого комітету Кобеляцької міської ради і постановив скасувати окремі положення рішення «Про деякі питання прийому дітей до дитячих садків міста Кобеляки».

Нагадаємо, влітку на сесії міської ради міста Кобеляки було ухвалено рішення, згідно якого до дитячого дошкільного закладу мали право приймати тільки дітей віком від трьох років. Виняток складали лише діти, яким на початок навчального року виповнилося 2 з половиною роки і лише на підставі відповідного розпорядження міського голови. Крім того, до дитячих дошкільних закладів заборонялось приймати дітей, які не є жителями Кобеляк. Виняток можливий лише за наявності відповідного розпорядження міського голови для дітей переселенців з Донецької та Луганської областей та АР Крим, а також для дітей службовців та молодих спеціалістів, яких направили на роботу до Кобеляк.

За словами начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Галини Скотаренко, прийняття такого рішення є незаконним, адже не відповідає вимогам законодавства і суттєво обмежує права і законні інтереси дітей у сфері дошкільної освіти. Як тільки про таке рішення стало відомо, прокуратура внесла подання голові Кобеляцької міськради з вимогою скасувати його як таке, що суперечить чинному законодавству України. Проте документ прокурорського реагування був відхилений органом місцевого самоврядування. Це і стало причиною пред’явлення позивної заяви до суду, який погодився з доводами прокуратури.

Марина Левчук


Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23