Судді Касаційного господарського суду на трьох мають 11 млн грн статків і 6 квартир

УКРАЇНА
01.11.2019, 08:07
Судді Касаційного господарського суду на трьох мають 11 млн грн статків і 6 квартир

Володимир Білоус, Сергій Жуков, Ніна Ткаченко – судді Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду.

На трьох слуги Феміди володіють понад 11 млн грн, 6 квартирами, автівками і купою іншого майна. Про це «Останній Бастіон» дізнався з електронних декларацій суддів, у яких вони відобразили доходи 2018 року.

Згідно з декларацією, Володимир Білоус має 2 квартири і земельну ділянку у Вінниці. У Києві винаймає житло. Їздить на Mitsubishi Grandis. Суддя вказав 3 млн 619 тис. грн зарплати за роботу у Верховному Суді. Готівкою тримає 60 тис. $, 3 тис. євро, 133 тис. грн. Сумарно всі задекларовані грошові активи Білоуса становлять 5,2 млн грн.

До Верховного Суду Білоус працював суддею Господарського суду Вінницької області. 25 років. В одному суді. Коли комісія поцікавилась у нього цим фактом, Білоус розповів, що «так склались життєві обставини, що він присвячував більше вільного часу сім’ї»пише видання «Главком».

Судді Касаційного господарського суду на трьох мають 11 млн грн статків і 6 квартир_1

Суддя Сергій Жуков з дружиною володіє 2 квартирами, а ще половиною офісу, паркомісцем. Усе в Дніпрі. Пересувається на Volkswagen Touareg, дружина – на Volkswagen Golf. Сукупна зарплата Жукова на двох роботах склала 234 тис. грн. Ще 120 тис. грн. отримав за відчуження корпоративних паперів і прав. Ще 180 тис. грн. судді принесла підприємницька діяльність. Готівкою зберігає 270 тис. грн. Сукупно всі кошти Жукова складають трохи більше 800 тис. грн.

У 2015-му році він балотувався до Дніпропетровської міськради від «Блоку Петра Порошенка», але безуспішно. Дружина судді, Євгенія Жукова, працює суддею Дніпропетровського окружного адміністративного суду. Там за 2018-ий вона заробила 221 тис. грн.

Суддя Ніна Ткаченко має 2 квартири і машиномісце в Києві, будинок і землю в Київській області. Їздить на Honda CR-V. За рік у Верховному Суді заробила, згідно з декларацією, 3 млн 863 тис. грн. До цього ще й 131 тис. 713 грн пенсії. 114 тис. 662 грн Ткаченко нарахувалися як відсотки від банку. 653 тис. грн. зберігає на банківських рахунках. Готівкою суддя Ткаченко має 15 тис. грн і 35 тис. $. Загалом сума всіх коштів – понад 5 млн грн.

Судді Касаційного господарського суду на трьох мають 11 млн грн статків і 6 квартир_3

«Наші Гроші» підозрюють, що Ткаченко була у складі колегії суддів, які у 2013 році відмовили задовольнити касаційну скаргу прокурора міста Алушти про визнання недійсним рішення Маломаяцької сільської ради щодо передачі земельної ділянки, яка належала ДП «Таврида». За версією видання, у такий спосіб було легалізовано передачу земельної ділянки площею 25 га, яка належала державному підприємству, у приватну власність. Серед вигодонабувачів виявився і колишній голова Маломаяцької сільради. Повний текст судової постанови можна прочитати ТУТ.

Таким чином, колегія суддів Касаційного господарського суду з Білоуса, Жукова і Ткаченко на трьох мають понад 11 млн грн коштів. Офіційно задекларованих.

Про неофіційні грошові потоки суддів видання повідомили судді, наближені до Арбітражного суду. За даними джерела, за винесення «потрібної» ухвали, а в окремих випадках і просто за об'єктивний розгляд справи, колегія суддів Білоус-Жуков-Ткаченко нібито виставляє цінник від 100 тис. $.

В цілому згадані судді намагаються «не відставати від колег». Уявлення про життя останніх дає нещодавня історія з головою Верховного суду Валентиною Данішевською. Відеоблогер Михайло Шнайдер опублікував відео, на якому Данішевська в обідню перерву відпочиває в елітному ресторані «Bigoli», середній чек в якому становить 10 тисяч гривень.

«Останній Бастіон» стежитиме за роботою Верховного Суду у складі колегії зазначених суддів Касаційного господарського суду.

Далі буде

Гнап Нерушима