Світу загрожує бактерія-вбивця

СВІТ
11.07.2016, 09:00
Світу загрожує бактерія-вбивця

Відпочиваючі та мешканці узбережжя Мексиканської затоки незабаром можуть зіткнутися зі смертельною небезпекою. Вчені заявили, що в воді оселилася найнебезпечніша бактерія "Синтія". Потрапивши в організм людини, вона може спровокувати гангрену з подальшою втратою кінцівки і навіть летальний результат, пише The Guardian.

Згідно з розповіддю місцевих жителів, історія почалася в 2010 році, коли на нафтовій платформі British Petroleum стався вибух. Півроку фахівці намагалися усунути наслідки аварії, адже без малого в море потрапило понад 5 млн барелів нафти. Утворилася величезна пляма площею 100 тис. кв. кілометрів. Щоб компенсувати збитки, компанія виплатила турфірмам і рибалкам €27 мільйонів.

Величезні фінансові втрати змусили компанію звернутися до нетрадиційних засобів. Зокрема, 20 відомих вчених на чолі з нобелівським лауреатом Хемільтон Смітом розробили бактерію, яка поглинає нафту і сприяє очищенню води. Вона отримала назву "Синтія". Однак щось пішло не так, і бактерія стала "нападати" на людей.

Деякі ж вважають, що бактерія була в морі завжди. З цією теорією погоджується і місцевий житель Джоко Енгл. Його нога збільшилася в кілька разів після зараження.

"Мені здається, що нафта в сукупності з хімікатами, які вони використовували, створила середовище для розвитку Синтії", - розповідає він.

За його теорії заразитися можна двома способами: через виловлені морепродукти і через рани. Після того як "Синтія" проникає в шкіру, вона поселяється між м'язами і виробляє найшкідливіший токсин, що руйнує їх склад.

У Центрі з контролю і профілактиці захворювань США розповіли, що за останній рік "Синтією" заразилися 97 осіб, з них 27 загинуло.

Відділ моніторингу,

Останній Бастіон

Читайте також:
Світ
Кремль влаштовує ситуація, коли мільйони бідняків із Душанбе, Хороґа і Куляба будуть батрачити у РФ. Це призведе до етнічного конфлікту.
08:21
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
27 березня, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
27 березня, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13