У Горбанівці святкуватимуть віднайдення чудотворної ікони

ПОЛТАВА
09.07.2014, 13:49
У Горбанівці святкуватимуть віднайдення чудотворної ікони

У неділю 13 липня у селі Горбанівка відбудеться богослужіння, присвячене віднайденню чудотворної Горбанівської ікони. Запрошують усіх бажаючих долучитися до цього свята.

Про це повідомляє Архієпископ Федір на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«До 1917 року пам’ять Горбанівської ікони відзначалася полтавцями дуже урочисто. Була хресна хода від храму в Горбанівці, де ікона зберігалася, до Свято-Успенського собору. Вважається, що оригінал ікони зберігається в Свято-Макаріївській церкві Полтави (УПЦ МП). Однак зовсім недавно нашому храмові передали цікаву копію XIX століття» - написав Архієпископ Федір.

Він також пояснив, як буде відбуватися богослужіння.

О 8.00 - акафіст та водосвяття на джерелі поруч із храмом.

О 10.00 - Божественна Літургія e храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці.


Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23