​У Лохвиці шукатимуть інвестора для реставрації унікальної єврейської синагоги

ПОЛТАВА
04.05.2017, 10:55
​У Лохвиці шукатимуть інвестора для реставрації унікальної єврейської синагоги

Порожнє приміщення на вулиці Гоголя в центрі Лохвиці, в якому колись розміщувалася єврейська синагога, і яке є історичною пам’яткою міста, збираються реставрувати. Щоправда, коштів у міському бюджеті на це не має, тож мерія шукатиме зацікавленого інвестора.

За повідомленням прес-служби міської ради Лохвиці, наразі історична споруда вже передана в комунальну власність громади, а після реставрації її використовуватимуть як об’єкт соціально-культурного призначення. Однак не уточнюють, що мають на увазі.

Поки що небайдужі жителі міста спільними зусиллям привели в порядок внутрішні сходи, які ведуть на другий поверх будівлі та прибрали прилеглу до будівлі територію.

Колишня єврейська синагога була побудована в Лохвиці на гроші відомого місцевого мецената та підприємця Дунаєвського в кінці 19 на початку 20 століття. В той час у місті майже половину населення складали саме представники єврейської національності. За радянських часів колишній іудейський храм використовувався, як приміщення інкубатора.


Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45