У Мінекології створили інтерактивну карту смітників – Семерак

УКРАЇНА
29.07.2016, 10:44
У Мінекології створили інтерактивну карту смітників – Семерак

Наступним етапом стане створення мобільного додатку.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак анонсував створення в Україні інтерактивної карти звалищ.

– Ми почали інтвентарізацію всіх звалищ, які є в Україні. Розробили інтерактивну карту. До 1 серпня, згідно з дорученням Кабміну, проходить збір цієї інформації від місцевих органів влади. Надану інформацію ми вже сьогодні заносимо в інтерактивну карту, яка найближчим часом стане доступна для всіх громадян України. Там будуть паспорта кожного занесеного об'єкта на цю карту, – повідомив Семерак.

Наступним етапом стане створення мобільного додатку. Як пояснив міністр, кожен громадянин, що скачав його в телефон, матиме можливість сфотографувати смітник і проінформувати про нього Міністерство екології та природних ресурсів, яке відповідає за формування політики в дотриманні екологічного законодавства.

Читайте на «Останньому Басітоні»: СПЕЦРЕПОРТАЖ. МАКУХІВКА: Полтавська зона відчуження

– Ми, разом з нашими партнерами, такими як, наприклад, Мінрегіонбуд, який відповідає за організацію звалищ, спільно з органами місцевого самоврядування, будемо проводити роботу з моніторингу кожного об'єкта. Міністерство екології буде вживати всіх можливих заходів для того, щоб зобов'язати відповідні органи прибрати ці звалища і після короткого періоду часу перевірити якість цих робіт. В Івано-Франківській області близько 49 нелегальних звалищ були прибрані на етапі формування цього реєстру. Думаю, що така тенденція по всій Україні, – міністр.