У Міненерго запевнили, що відключення світла зачепить тільки населення

УКРАЇНА
02.09.2014, 10:29
У Міненерго запевнили, що відключення світла зачепить тільки населення

Тимчасове відключення електроенергії, що пов’язане з виникненням дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України, не торкнеться промислових підприємств, а зачепить тільки населення.

Повідомили у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

У міністерстві пояснили про можливий перехід до «віялових» відключень, як це було в 90-х роках, недостатньо ефективним введенням графіків обмеження споживання електричної енергії.

Окрім цього, у відомстві нагадали, що з 26 серпня цього року набуло чинності розпорядження Кабінету Міністрів від 13 серпня 2014 року «Про вживання тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії».

Згідно з повідомленням міністерства, даним розпорядженням Кабміну встановлюються тимчасові обмеження виробництва електричної енергії. Зокрема виробникам з альтернативних джерел енергії; забезпечення дотримання встановлених лімітів потужності; встановлення часових обмежень щодо пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України, а також визначення умов здійснення та обсягів міждержавного перетікання електричної енергії.

Нагадаємо, що Міністерство енергетики і вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв’язку з виникненням дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України.

Відключення проводитимуться за погодженим з облдержадміністрацією графіком аварійних відключень під час ранкових та вечірніх пікових навантажень, орієнтовно з 9:00 до 11:00 зранку та ввечері з 20:00 до 22:00.