У навчально-тренувальному центрі військ зв'язку ЗС України розпочалась підготовка фахівців-резервістів

ПОЛТАВА
04.05.2017, 06:16
У навчально-тренувальному центрі військ зв'язку ЗС України розпочалась підготовка фахівців-резервістів

Військове протистояння російській агресії на Сході нашої держави поставило на передній план питання зміцнення боєздатності українського війська як шляхом технічного переоснащення, так і необхідністю створення кадрового потенціалу з метою поповнення чисельного складу частин та підрозділів у разі виникнення загрози відкритих бойових дій з боку російської сторони. З цією метою на базі навчально-тренувального центру військ зв'язку Збройних сил України розпочато підготовку спеціалістів за напрямками зв'язку з числа резервістів, тобто військовослужбовців запасу, які відслужили строкову службу або були призвані по мобілізації і по її закінченню були зараховані до кадрового резерву визначених військових частин. 

У навчально-тренувальному центрі військ зв'язку ЗС України розпочалась підготовка фахівців-резервістів_1

У навчально-тренувальному центрі військ зв'язку ЗС України розпочалась підготовка фахівців-резервістів_3

Метою двотижневих зборів є удосконалення спеціалістами фахового рівня та професійних навичок шляхом проведення занять по закріпленню раніше набутих знань та навичок а також оволодіння зразками нової техніки та озброєння, яка сьогодні надходить до військ. До нинішньої каденції курсантів увійшли близько 50 осіб з числа запасників рядового та сержантського складу.

За словами заступника начальника навчально-тренувального центру по роботі з особовим складом підполковника Юрія Кривоноса, з початку нинішнього року наш навчальний заклад вже підготував для потреб ЗС України більше двох тисяч спеціалістів первинної ланки. Навчальний процес органічно поєднує вивчення усіх видів техніки та озброєння, але головний акцент спрямований на оволодіння новітніми зразками, зокрема модифікаціями радіостанцій «Харріс», «Моторола», станціями супутникового зв'язку тощо. І курсанти-резервісти, які вже мають певний досвід та базову підготовку, упродовж зборів отримують можливість якісно підвищити свій фаховий рівень….»

Навчальні програми максимально адаптовані для засвоєння спеціалістами різного рівня кваліфікації та складені з урахуванням бойового досвіду у зоні проведення АТО. Серед викладацько-інструкторського складу близько 60 відсотків є учасниками бойових дій на Донбасі.

Володимир Лазарєв


Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45