У Полтаві провели форум соціального партнерства: громади і газовидобуток (відео)

ПОЛТАВА
19.11.2019, 17:51

19 листопада у Полтавському краєзнавчому музеї пройшов захід під назвою «Форум соціального партнерства: громади і газовидобуток».

У його роботі взяли участь представники влади, керівники державних нафто- та газовидобувних компаній, представники уряду та Державної служби геології та надр України.

Оскільки Полтавщина є лідером по видобутку вуглеводнів, форум вирішили провести саме у Полтаві.

Наразі частка газовидобувного комплексу в економіці Полтавщини становить 25%. При цьому на території області знаходиться 85 родовищ вуглеводнів, більша частина з яких розробляються. Із 25 районів Полтавщини, 16 мають запаси вуглеводнів. Щороку в регіоні добувають понад 8 мільярдів кубометрів газу.

На думку учасників форуму, аби досягти успіху, в першу чергу необхідно налагодити тісну співпрацю громад і газовидобувних підприємств на Полтавщині. У фокусі уваги – децентралізація ренти та її використання для добробуту місцевого населення. Керівники територіальних громад та представники газовидобувних підприємств поділилися своїм досвідом успішної співпраці.

Учасники форуму зазначали, що левову частку податків газовидобувників становить рента. 2018 рік став роком, коли громади, на території яких видобуваються вуглеводні, отримали рентні платежі до своїх бюджетів: сільські, селищні та міські – по 1%; обласні та районні – по 2%; ОТГ – 3%.

Серед громад із найбільшою рентою опинилися Семенівська, Ковалівська, Коломацька, Ланнівська та Нехворощанська ОТГ.

Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36