У Полтаві розглядають можливість встановлення пам’ятника Карлу XII

ПОЛТАВА
18.10.2019, 10:50
У Полтаві розглядають можливість встановлення пам’ятника Карлу XII

Задля для підвищення туристичної привабливості Полтави, а також відновлення історичної справедливості полтавець Олег Дубина пропонує встановити пам’ятник шведському королю Карлу XII.

Відповідна петиція була оприлюднена на сайті Полтавської міської ради 18 жовтня.

«Полтава відома всьому світу завдяки Полтавській битві 1709 року - визначній баталії під час Великої Північної війни між арміями Карла XII та Петра I. У місті є численні пам’ятники, які становили під час існування Російської імперії своїм полеглим воїнам, а також Петру І. Окрім того є пам’ятник загиблим козакам, встановлений у 1994 році. У той же час на історичному полі Полтавської битви встановлено два пам'ятники шведським воїнам, однак й досі в історичному місці немає пам’ятника одному з головних дійових осіб битви – королю Шведської імперії», – йдеться у петиції (цитата в редакції автора).

При цьому, як можна зрозуміти з тексту петиції, пан Олег пропонує встановити пам’ятник за спонсорські, а не бюджетні кошти.

«Пропоную знайти спонсорів та встановити пам’ятник або в одній з історичних частин міста, або на полі Полтавської битви. Пам’ятник Карлу ХІІ має покращити туристичну привабливість Полтави передусім серед туристів зі Скандинавії та інших країн світу», – зазначено у петиції. 


Читайте також:
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
15:35
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11