У Полтаві вимагали люструвати ректора техуніверситету

ПОЛТАВА
25.11.2014, 14:26
У Полтаві вимагали люструвати ректора техуніверситету

25 листопада студенти ПолтНТУ імені Ю. Кондратюка провели мітинг з вимогою люструвати ректора цього університету Володимира Онищенка і повернути на роботу молодого викладача Артура Арояна.

Ще за кілька днів до того у соцмережах поширилося повідомлення про збір студентів біля Апеляційного суду Полтавської області. Саме там об 11:00 сьогодні відбувалася апеляція по справі звільнення молодого викладача архітектурного факультету, громадського активіста Артура Арояна.

Студентів і викладачів було кілька десятків. Архітектори і художники підійшли до мітингу творчо – поряд з плакатами про вимогу люстрації Онищенка були портрети проректора Богдана Коробка і декана архфакультету – Олександра Семка. Студенти показали, що вони не бояться адміністрації. Нагадаємо, що є вірогідність того, що факультет розформують і прилучать до будівельного (через опозиційність до адміністрації викладацького і студентського складу архітекторів). Свого часу так зробили із санітарно-технічним факультетом.

Від будівлі Апеляційного суду студенти перемістилися до будівлі ПолтНТУ. Мітинг викликав побоювання у адміністрації – бокові входи перекрили, а на центральному стало троє охоронців, які перевіряли у кожного, хто входить на територію університету, їх документи. Студенти-мітингарі обурилися таким станом справ, адже їх фактично не впустили у їх рідну альма-матер. Трохи пізніше студенти, які були у самій центральній будівлі на правах анонімності розповіли, що охорона взагалі відмовилася випускати їх з університету. Тільки наполегливість і перевага у кількості бажаючих вийти на вулицю прорвали охорону будівлі.

Цікаво також було спостерігати за проректором Володимиром Муравльовим, який вийшов за межі території університету, щоб провести якогось гостя. Він зробив вигляд, що не чує мітингарів, хоча вони зверталися у мегафон до нього по імені.

Це не остання подібна акція, за словами студентів. Архітектори будуть боротися за свій факультет і люстрацію ректора.

Андрій Макаренко


Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09