У Полтавській міськраді продовжуються баталії

ПОЛТАВА
19.09.2018, 12:01
У Полтавській міськраді продовжуються баталії

Сьогодні під стінами Полтавської міської ради знову зібрався натовп. Серед присутніх опозиційні до міського голови депутати та представники «Нацкорпусу». О восьмій годині до адміністративного приміщення прибув Олександр Шамота, який разом з іншими депутатами прийшов на засідання комісії.

У Полтавській міськраді продовжуються баталії_1

За словами представників «Нацкорпусу», вони прибули до міськради, аби висловити свою «позицію щодо Олександра Мамая» та «забезпечити охорону правопорядку». Зазначимо, поліція продовжує зберігати нейтралітет та не втручається у ситуацію. Однак, про всяк випадок, з тильної сторони будівлі розташувались кілька десятків співробітників патрульної поліції міста.

У Полтавській міськраді продовжуються баталії_3

«Нацкорпус» зібрався тут о 8-й ранку для того, щоб виразити свою громадську позицію, так як ми теж не підтримуємо «недомера» Олександра Федоровича. Наразі ми не представлені тут як політсила, а лише як частина громади», — прокоментував події очільник полтавського осередку «Нацкорпусу» Анатолій Шиян.

У Полтавській міськраді продовжуються баталії_5

Попри наявність «Нацкорпусу», вхід до міськради залишався вільним. Депутати працювали в комісіях, а Олександр Шамота почав обживатись у кабінеті секретаря міськради. Він вважає, що наразі всі працюють у штатному режимі, а присутність «Нацкорпусу» не перешкоджає роботі. Натомість Олександр Мамай зранку так і не з’явився, попри обіцянку щодня бути на роботі, дану на прес-конференції.

На сьогодні депутатами було призначено проведення чотирьох комісій: бюджетної, соціальної, ЖКГ та регламентної.

Об 11-й годині розпочалася перша (бюджетна) комісія, на якій депутати рекомендували кандидатів на посади заступників міського голови – першого та керівника апарату. Зокрема були запропоновані, раніше звільнені цими ж депутатами, Андрій Лямін та Віталій Нікіпєлов. Разом з цим, стало відомо імена інших кандидатів на посади у «новій міськраді».

Так, на посаду заступника з питань житлово-комунального господарства було запропоновано Олексія Чепурка. Заступником міського голови з економічних питань може стати Тетяна Юрченко. А на посаду заступника з гуманітарних питань запропонували Людмилу Бойченко. Заступником з юридичних питань –Івана Сватенка.

До кінця дня депутати вирішать чи проводити урочистості до дня міста, заплановані Олександром Мамаєм на 22 вересня.

Чим це все завершиться, і як на це відреагує Олександр Мамай — невідомо.

Хоча до ситуації, що склалася у Полтаві, уже прикута увага не лише самих містян, а й усієї України. Можливо, уже досить цієї клоунади? І настав час повністю перезавантажити міську раду, до якої б зайшли абсолютно нові обличчя? Полтавці, які б працювали задля людей, а не влаштовували цирк, міряючись, «чия булава важча». Полтавці, котрі не перетворювали місто на столицю МАФів.

Нагадаємо, що частина з тих депутатів, котрі працюють сьогодні, причетна до скандального голосування про забудову арки колишнього «Газетного ряду», яке призвело до трагічних подій.

І хоча, юридично, саме про забудову депутати не голосували, як вони потім виправдовувалися, але з легкістю віддали право розпоряджатися ділянкою ФОП Степаненко для очевидного подальшого розміщення тимчасової споруди, де нібито торгуватимуть друкованою продукцією, про що і зазначено в рішенні. Саме Андрій Матковський, Олександр Глазов, Юлія Мелкумова, Сергій Луценко віддали свої голоси за рішення, а зараз намагаються «розіграти іншу карту».

У Полтавській міськраді продовжуються баталії_7

У Полтавській міськраді продовжуються баталії_9

Нагадаємо, що  Олександр Шамота, Юрій Синяк та Дмитро Сенчакович тоді усунулись від відповідальності, взагалі відмовившись голосувати. Тим самим, фактично, погодивши рішення інших депутатів.

Читайте також:
Полтава
Неповнолітній житель Лубенського району зник безвісти ще 14 квітня. Парубок рибалив на березі річки Сула неподалік села Мусіївка.
21:49
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
14:45
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
вчора, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
вчора, 14:56