У Полтавському ГУ нацполіції атестували громадськість, що перевірятиме правоохоронців

ПОЛТАВА
18.05.2016, 05:06

Збори представників громадських, правозахисних організацій, громадськості, депутатів і ЗМІ відбулися вчора в в актовому залі Головного управління Національної поліції в Полтавській області. Загалом понад 80 осіб, які виявили бажання взяти участь в атестуванні правоохоронців і зареєструвались черезвеб-сайт ГУНП. 

Із них 20 чоловік через співбесіди відберуть до складу атестаційної комісії співробітників поліції, що відбудеться незабаром. Представники «Останнього Бастіону» єдині з-поміж полтавських ЗМІ долучилися до події.

Основним завданням атестаційної комісії буде забезпечення якісного та прозорого процесу атестації співробітників поліції. Атестаційна комісія оцінюватиме професійні та особистісні якості поліцейського і прийматиме фінальне колегіальне рішення про його придатність / непридатність до служби в поліції – ідеться на офіційному сайті ГУНП у Полтавській області.

Представникам, що ввійдуть до атестаційної комісії, дали поради:

- Звернути увагу на тих осіб, які своїми діями або бездіяльністю чи поведінкою кидають пляму на національну поліцію і мають бути вичищені з органів. Це особи, які відверто займаються вимаганням, хабарництвом, кришуванням, керують схемами. Усім іншим, подивіться. Можливо, хтось колись оступився і йому треба дати шанс.


До повноважень апеляційних атестаційних комісій входитиме розгляд скарг поліцейських на висновки атестаційних комісій.

Зазначимо, сьогодні проходитиме другий, завершальний, день відбору громадськості до складу атестаційної комісії. Про результати незабаром на нашому сайті. 

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00