У Полтавському краєзнавчому музеї пройшов «історичний» бал (відео)

21.09.2019, 17:12

21 вересня вже третій рік поспіль Полтавський краєзнавчий музей радо відчиняє свої двері для незвичного дійства. У пишних залах знову лунає полька та вальс, і на паркет виходять вишукані пані з кавалерами в костюмах кінця ХVІІІ – початку ХІХ століття.

Учасники танцювальних клубів з різних куточків України напередодні Дня міста відвідали Полтаву, аби навчити всіх охочих кадрилі та контрдансу.

Панянки поділилися, що заздалегідь замовляли пошиття суконь у біло-зелених тонах. Кольори дрескоду символізують полтавський прапор.

Містяни з захватом спостерігали вишукані па та реверанси танцюристів.

Всі охочі мають змогу долучитися до цього феєричного дійства наступного року, вивчивши танці та пошивши стилізований костюм. 

Читайте також:
Історія
Науковці десятиліттями вивчають проблематику центральноамериканських людських культур. Але досі лишається таємницею їхнє походження.
вчора, 14:45
Історія
Стараннями «отців Церкви» християнство переповнено юдейськими мотивами. Хоча сам Ісус закликав своїх послідовників відкинути минуле.
22 квітня, 21:49
Некролог
Свою смерть наш земляк зустрів 15.IV.2024 на Донецькому напрямку Східного фронту. Жив як справжній чоловік, поліг як незламний козак.
22 квітня, 12:34
Історія
Село Рівне Дрогобицького району завжди дивувало подорожніх. Це чи не єдиний населений пункт із 100%-во ідеальною геометричною формою.
21 квітня, 08:09
Історія
20 квітня 1938 року вийшла постанова «Про обов’язкове вивчення російської мови в неросійських школах України»
20 квітня, 10:43
Історія
18.IV.1988 ізраїльський суд визнав Івана Дем'янюка винним у злочинах проти людства. Проте невдовзі з'ясувалося, що справа сфальсифікована.
19 квітня, 20:24