У полтавців виникли запитання до прокуратури

ПОЛТАВА
17.04.2014, 12:10
У полтавців виникли запитання до прокуратури

Сьогодні під обласною прокуратурою зібралося чимало полтавців. За останній час, кажуть люди,  у них накопичилося чимало до працівників саме прокуратури, на які вони хочуть почути відповіді.

Серед них найболючішими виявилися такі:  побиття та пограбування активістів і журналістів під Чутовом у минулі вихідні, тяганина  у справах, котрі роками не можуть дійти до суду та нові кадрові рішення в самій прокуратури.Ось відповіді Олександра Закорецького щодо озвучених під час пікету запитань.

З приводу чутівського розбою

«Ми ледь не в той же день відкрили кримінальне провадження за тими зверненнями, з якими люди до нас звернулись (зараз їх  8), на даний час призначені медичні комісії, вирішуємо через суд питання про отримання дозволу на певні документи, та звернулись до прокуратури Харьківської області, що до надання відповідних документів і дозволів на проведення слідчих дій на території, яка не входить в нашу юрисдикцію. Одним словом проводяться слідчі дії, і повірте, ніхто не сидить склавши руки.».

Також прокурор пообіцяв, що результати будуть вже за місяць.

Проблема зміни  кадрів у прокуратурі полягає у… їх відсутності

«Нікого призначати. Нікого!  Діти працюють!  Взяти для прикладу прокуратуру Кременчука:  60% працівників - це стажери та ті, хто працює від 1 до 3 років. А ви розумієте, що за нашими кадровими наказами для прокурорської посади є певні вимоги. Ось це проблема.»

Що до справ, котрі не надходили до суду не один рік

«Зараз в «залишку»  у нас 49 кримінальних справ,  які, як кажуть,  зависли. Вони були направлені в суди ще по старому кодексу. Я з цього приводу збирав нараду і вирішив, що нехай вони йдуть до суду. Нехай буде виправдувальний вирок. Чому люди повинні мучитись по 5, по 7 років? Ми зменшимо  цей остаток до мінімуму.»

Лунало й багато інших,  менш важливих питань, але оскільки Олександр Закорецький у Полтаві люди нова – на деякі з них не зміг відповісти одразу, тому взяв «на олівець».

Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23