У ПолтНТУ триває будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям

ПОЛТАВА
08.08.2014, 08:44
У ПолтНТУ триває будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка продовжує розбудовувати свою територію. Вслід за майданчиком, який знаходиться на території студмістечка, було розпочато роботу нового багатофункціонального поля для спортивних занять.

Самі студенти будівельного та електромеханічного факультету під керівництвом своїх викладачів займаються зведенням майданчику. Таким чином адміністрація підтримала ідею студентів проходити виробничу практику з користю як для себе, так і для університету.

У будівництві цього спортивного майданчика приймають участь близько 500 студентів, які проходять виробничу практику, працюючи позмінно по 50-60 чоловік. Плануємо завершити об’єкт до 25 серпня, – розповів декан будівельного факультету, професор Микола Нестеренко.

Штучне покриття для футбольного майданчика ПолтНТУ буде придбане за рахунок обласного бюджету в рамках програми розвитку спорту, а все інше будується власними силами, за рахунок університету. Враховуючи, що у будівництво вкладені державні кошти, університет подбав про дотримання технології зведення майданчика, а проект розроблений відповідно до вимог і державних стандартів. Про це розповів нам начальник науково-дослідної частини ПолтНТУ Сергій Мурза:

- Науковцями університету, з урахуванням геологічних умов, було розроблено проект основи майданчика. Це має бути своєрідний «сендвіч». На першому рівні реалізована система водовідведення і дренажу, що дасть змогу за рахунок створення ухилу в 10% по бетонній стяжці, облаштування водовідвідних труб та лотків забезпечити нормальну експлуатацію штучного покриття не менше ніжна нормативний термін – 5 років. Якщо цього не дотримуватися, то ми будемо спостерігати картину, подібну до тієї, яка зараз існує на деяких спортмайданчиках міста та області.

У працівників університету оптимістичні настрої щодо завершення будівництва. Наприклад, керуючий роботою на даному об’єкті Леонід Мусіченко обіцяє завершити будівництво до першого вересня цього року.

- На території майданчика студенти зможуть займатись різними видами спорту та навіть здавати заліки, адже тут, крім функціонального футбольного поля зі штучним покриттям розміщено 8 бігових доріжок. Ми не збираємось на цьому зупинятись, у перспективі – оновлення баскетбольного поля,– говорить Леонід Мусіченко.

Варто зазначити, що майданчик облаштовано таким чином, щоб можна було протягом усього року займатись спортом – він витримує будь-які погодні умови. Штучна трава – це рулонне покриття, морозостійке, яке пропускає воду, не допускаючи утворення застійних калюж. Виготовляється за технологією тафтинг-методу та має високу стійкість до дії ультрафіолетового випромінювання й атмосферних впливів.

В ідеалі воно повинне якомога більше нагадувати натуральний газон. Тому, для відчуття монолітності і стабілізації ворсу покриття у вертикальному положенні та траву після влаштування засипають гумовими гранулами й спеціальним кварцовим піском. Про це знають самі студенти, яких на практиці навчаються дотримуватися технологій та виконувати роботи згідно з проектом.

Сашко, студент будівельного факультету:

– Для мене робота на цьому майданчику – це дуже цінний досвід, адже тут я здобув практичні знання та навички найсучасніших ремонтних робіт. Упевнений, що це мені знадобиться у майбутньому.

Тож незабаром у студентів ПолтНТУ з’явиться ще одна гарна нагода потренуватися на сучасному штучному футбольному майданчику. Досягати європейських стандартів треба не словом, а ділом.

прес-служба ПолтНТУ


Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06