У «Райських документах» фігурують 68 українців

УКРАЇНА
06.12.2017, 08:36
У «Райських документах» фігурують 68 українців

Загалом 68 українців фігурують у міжнародному розслідуванні щодо офшорів «Райські документи».

Офшорами в Україні користуються як великі групи компаній, так і маленькі стартапи, повідомляють аналітики YouControl, – пише DW.

68 українців (55 чоловіків і 13 жінок) фігурують у міжнародному розслідуванні «Райські документи». Про це йдеться в прес-релізі аналітичної системи YouControl, який було оприлюднено у вівторок, 5 грудня.

З 57 офшорів, власниками яких є українці, 27 зареєстровані на Британських Віргінських островах, 11 – на Бермудських островах, 7 – на Мальті, 4 – на острові Мен, 3 – на Кайманових островах, 3 – на Сейшельських островах, 1 – у Великобританії й 1 – на острові Джерсі.

Дві третини українців-засновників офшорів «Райських документів» є керівниками або власниками українських компаній, що працюють в аграрному, фінансово-інвестиційному, фармакологічному, транспортному, енергетичному й ІТ-секторі. Зі слів аналітиків YouControl, офшорами користуються як групи компаній, зайняті у важкій промисловості й масштабному виробництві, так і невеликі «стартапи», які розробляють комп’ютерні програми.

Для деяких видів бізнесу, зокрема у сфері IT, використання офшорних і «напівофшорних» компаній взагалі є життєво необхідним, адже нині вихід на велику кількість міжнародних платформ для поширення своєї IT-продукції можливий саме через іноземні компанії. Так само вони отримують доходи саме на рахунки в іноземних банках, стверджують аналітики.