У Вселенському патріархаті заявили, що московська автокефалія – самопроголошена

СВІТ
19.09.2019, 05:26
У Вселенському патріархаті заявили, що московська автокефалія – самопроголошена

Представник Константинопольського патріархату, архієпископ Тельміський Йов (Геча) повідомив, що абсолютно всі сучасні православні автокефалії, окрім найдавніших патріархатів, були створені томосами Константинопольської Церкви.

Про це Геча розповів у розмові з «Cerkvarium».

«Навіть якщо брати історію православної Церкви в Росії, то бачимо, що її автокефалія була самопроголошена в 1448 році, коли у Москві обрали митрополита Іону самостійно, без дозволу Вселенського патріархату. Цікаво підкреслити, що ніколи не було дано православній церкві в Росії Томоса про автокефалію», – заявив архієпископ Йов.

«Хоча для фахівців це не новина, але повторювати це треба постійно. Бо для пересічних православних вірян нині картину розвитку Вселенського православ’я намагається створювати Моспатріархат, а у них зовсім інша (фейкова) історія», – прокоментував інтерв’ю релігієзнавець Олександр Саган.

Читайте також:
Світ
Поліція з кийками розганяє акцію в Техаському університеті в Остіні.
10:32
Світ
Між США та Ізраїлем загострюється політична криза. Представники Демократичної партії (партії влади) тиснуть на режим у Тель-Авіві.
08:21
Світ
Довгий час фінляндці вірили, що зможуть утихомирити свого східного сусіда. Тепер Москва — знову ворог №1, як було раніше в історії...
06:01
Світ
Мусульманська громада традиційно вважається доволі закритим середовищем. Однак у закладах освіти Німеччини стан справ зовсім інший.
вчора, 12:37
Світ
Йдеться не лише про Польщу, а й про інші країни Заходу.
вчора, 09:40
Світ
Америка та Європа не просто можуть, але мають підготуватися до того, що буде відбуватися далі у війні. Україна не повинна бути самотньою.
23 квітня, 06:00