Убивчий порошок з Решетилівки!

ПОЛТАВА
16.04.2014, 12:30
Убивчий порошок з Решетилівки!

Сировина для виготовлення порошку, синтетична отдушка - основна складова порошку, який підпільно виготовляли група людей в селищі Решетилівка Полтавської області. Під відомими назвами дитячого порошку та безфосфатного прального порошку зловмисники пропонували полтавцям суміш із низькоякісної сировини, яка несла реальну загрозу здоров’ю людини, а особливо – дитині.

Викриттю підпільного цеху передувала заява до Ленінського райвідділу міліції 25-річного полтавця. Він повідомив про те, що після ручного прання дитячих речей у нього на руках з’явилися червоні плями, схожі на опіки, а потім, через декілька днів, дуже сильно боліли очі. Чоловік звернувся до правоохоронців із проханням встановити походження цього порошку та перевірити підприємців, які займаються реалізацією синтетичного виробу на ринках міста.

«Я придбав порошок на ринку «Левада» з вантажного автомобіля «ГАЗ», - розповів потерпілий чоловік, - після алергічної реакції я вирішив звернутися до виробника або дистриб’ютора даного порошку, але всі контактні дані на коробці були затерті. Тоді я згадав, що продавець під час продажу прального засобу наголошувала, що її товар виготовлений в Україні, а саме в селищі Решетилівка. В Інтернеті я дізнався, що такий порошок взагалі не виробляється і не фасується на території України. Після свого невеличкого розслідування я вирішив звернутися до міліції».

Працівниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Полтавській області негайно було розпочато розслідування. За словами начальника Управління ДСБЕЗ Віктора Зазулінського, слідчим Ленінського райвідділу вже розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або громадськими роботами на строк від ста до двохсот годин.

«В ході розслідування слідчим було направлено офіційний запит бренд-менеджеру підробленої торгової марки для отримання інформації про місце вироблення та фасування прального порошку вказаної торгівельної марки, - розповів Віктор Сергійович, - ми отримали офіційну відповідь про те, що всі пральні порошки даної торгової марки виробляються та фасуються виключно в Росії. Крім цього, нам стало відомо, що в смт Решетилівці розташовані бокси, де відбуваються ремонтні роботи вантажних автомобілів. За попередньою інформацією, в п’ятому боксі з надписом «Автомагазин» здійснюється фасування порошку. Він постійно закритий, проте туди кожного дня приходять декілька робітників. Всім іншим вхід до боксу був суворо заборонений. Отримавши дозвіл на проведення обшуку, працівники міліції перевірили вказане приміщення».

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили 11,4 т порошку розфасовкою по 10 кг, близько 2,5 т порошку для дітей розфасовкою по 3 кг, близько 30 т сировини для виготовлення порошку, отдушка «Алое Вера», картонна та поліетиленова упаковка. Наразі міліція встановлює загальну вартість вилученого. Зразки готового порошку направлено на експертизу для встановлення складу прального засобу та його вплив на організм людини.

Також відомо, що вартість дитячого порошку 3кг сягала від 37-50 гривень, а безфосфатного порошку 10 кг – 69 грн. Через значно низьку ціну на товар, ймовірно, потерпілих громадян є чимало, проте крім одного чоловіка до міліції більше ніхто не звернувся.

Міліція вдячна полтавцю за активну громадську позицію та звертається до громадян із проханням повідомляти до міліції про будь-які підозри про підробку товарів, медикаментів, алкоголю та тютюну. Лише спільними силами можна подолати злочинність в нашому регіоні.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27