Учительська зарплатня зросте на 500-800 грн в 2017 році – Міносвіти

УКРАЇНА
19.09.2016, 11:54
Учительська зарплатня зросте на 500-800 грн в 2017 році – Міносвіти

Представники Міністерства освіти розповіли про можливе підвищення заробітної плати серед освітян. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

– З урахуванням усіх факторів зарплата вчителям у наступному році підвищиться майже на третину, – про це йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі педагогічні працівники з 8 по 12 розряд, мають піднятися в тарифній сітці на 2 розряди. Через це заробітна плата вчителів зросте від 500 до 800 грн.

– Моя позиція полягає в наступному: ми маємо піднімати заробітну плату вчителям, але маємо змінювати й систему підвищення кваліфікації, про що йдеться в законі «Про освіту». Ми маємо більше мотивувати кращих, бо вони мають стати агентами змін –т ут ідеться про добровільну сертифікацію вчителів. Ми маємо ставити нові вимоги до методик викладання – тоді це буде процес, який позначиться на результативності і якості навчання дітей, – наголосила мінстр освіти й науки Лілія Гриневич.

Освітянка також зазначила, що змін лише зарплати недостатньо, про що свідчить досвід різних країн світу. Наприклад, у Польщі були спроби підняти заробітну плату вчителям. Зараз експерти, що аналізували результати реформ, зазначають, якщо водночас з підвищенням зарплати не буде змін у системі кваліфікації і вимог до вчителя, то збільшення оплати праці жодним чином не вплине на якість освіти у школі.