Україна винна МВФ понад $12 млрд

ПОЛТАВА
22.01.2018, 15:46
Україна винна МВФ понад $12 млрд

Загальний борг України перед Міжнародним валютним фондом становить 12,1 млрд доларів.

Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.

«На сьогоднішній день є зобов’язання Національного банку перед Міжнародним валютним фондом в сумі 7,2 млрд доларів. Існують також зобов’язання Міністерства фінансів перед МВФ в сумі 4,9 млрд доларів», – сказав Чурій.

За даними НБУ, загальний обсяг міжнародних резервів Нацбанку становить 18,8 млрд доларів, тоді як чисті резерви (без зобов’язань перед МВФ) – 6,7 млрд доларів.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що відсутність кредитів МВФ є одним з чинників падіння гривні.

1 грудня Єврокомісія відмовила Україні у транші на 600 млн євро. Причиною відмови стало невиконання Україною чотирьох вимог: зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ та перевірка інформації про бенефіціарних власників компаній.

Мінфін розраховує залучити понад два транші МВФ у 2018 році.

Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18