Українців закликали підтримати відновлення старовинної школи на Полтавщині

ПОЛТАВА
27.08.2016, 15:25
Українців закликали підтримати відновлення старовинної школи на Полтавщині

Проект #Школи Лохвицького земства закликав українців долучитися до відновлення старовинної школи минулого століття в селі Харіски Чорнухинського району на Полтавщині. Активісти запропонували усім охочим приїхати на прибирання школи в суботу 3 вересня.

Українців закликали підтримати відновлення старовинної школи на Полтавщині_1

– Буде толока! Тобто - випиляємо джунглі навколо пречудовоі столітньоі Сластіоновоі школи, яку ледве не розграбували, поки ми іі не знайшли! Вона небаченоі краси - й стоїть у точці, звідки в ракурсі польоту вільноі птиці можна бачити світ:), – повідомляють організатори у своїй групі в соцмережі Фейсбук.

У кінці роботи школі буде присвоєна охоронна табличка пам’ятки місцевого значення.

– Ми урочисто повісимо на неі охоронну табличку – бо домоглися іі щойно!.

Українців закликали підтримати відновлення старовинної школи на Полтавщині_3

Організатори прибирання запрошують до прибирання активістів, журналістів, турагентів, подорожніх, родини, що шукають в теплу вересневу суботу перепочинку після перших шкільних трудоднів, романтичні пари, що хочуть фото в свої майбутні сімейні альбоми, самотніх мандрівників, яким треба путня компанія

Початок заходу об 11:00 в с. Харсіки Чорнухинського району. Після прибирання на учасників чекають цікаві розмови, харсіцька каша, музика від зірок із Києва, імена яких не оголошуються. 

Зазначимо, Школи Лохвицького земства — загальновживана назва навчальних комплексів, розташованих в межах території колишнього Лохвицького повіту Полтавської губернії.

У серпні 2016 року першим дев'яти школам було надано статус пам'яток місцевого значення.

Споруди шкіл збудовані за проектом видатного архітектора Опанаса Сластіона в стилі українського модерну. 

Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36