Україні не обійтися без кредитів МФВ - експерти

ПОЛТАВА
22.05.2018, 08:57

З огляду на стан української економіки наступними роками Україні, швидше за все, знадобиться нова програма кредитної підтримки від МВФ обсягом до 5,5 мільярда доларів, припускають експерти IIF.

Україні не обійтися без кредитів МФВ - експерти_1

У найближчому майбутньому уряду України не впоратися без підтримки з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ). Такі висновки містить доповідь аналітиків Інституту міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF). За підрахунками експертів IIF, наступними роками Україні доведеться вести переговори з МВФ про виділення країні нової кредитної програми на суму до 5,5 мільярда доларів США, передає в понеділок, 21 травня, інформагенція Reuters.

Згідно з прогнозом експертів IIF, до подальшої співпраці з МВФ Україну спонукатиме невтішний стан справ у економіці країни. Нинішні реальні обсяги експорту становлять приблизно половину від показників 2008 року, а темпи економічного зростання не перевищують 2,5-3 відсотків на рік. Крім того, негативно на економічній ситуації в країні позначиться й теперішня динаміка цін на нафту та газ, наголошують аналітики.

Лише упродовж найближчих трьох років (2019-2022 роки) брак фінансування України становитиме близько 16,5 мільярда доларів, що становить близько 90 відсотків наявних на сьогодні валютних резервів країни, зазначають експерти. А до 2021 року Київ зобов'язаний буде виплатити близько 20 мільярдів доларів зовнішнього боргу.

Нинішня програми співпраці між Україною та МВФ завершується наступного року. З передбачених 17,5 мільярда доларів фіндопомоги Україна отримала в рамках цієї кредитної програми 8,4 мільярда. На сьогодні головною перешкодою для отримання наступних кредитів програми є відсутність порозуміння між Києвом та МВФ щодо доведення цін на газ до ринкового рівня.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27