Україні потрібно деполітизувати процес формування ціни на газ - МВФ

ПОЛТАВА
21.04.2018, 08:45
Україні потрібно деполітизувати процес формування ціни на газ - МВФ

В МВФ занепокоєні тим, що питання ціни енергоресурсів в Україні знову перетворились на політичне питання

Україна досягла відчутного прогресу в досягненні цілей програми співпраці з МВФ, однак для її успішного продовження необхідно уникнути політизації питання щодо формування ціни на газ.

З такою заявою виступив під час брифінгу в Вашингтоні керівник Європейського департаменту МВФ Пол Томсен.

«Україна здійснила значний прогрес у дуже складній ситуації, зокрема, у вирішенні макроекономічних викликів», - підкреслив представник МВФ.

Він зазначив, що багато було зроблено, в тому числі, в одній із ключових сфер – ціноутворення на внутрішньому ринку енергоресурсів. Водночас, за його словами, останнім часом це питання знову почало політизуватися.

«Ми занепокоєні тим, що ціни на енергоносії знову перетворились на політичне питання. На наш погляд, дуже важливо, щоб Україна повернулася до політики деполітизації процесу прийняття рішень у питанні цін на енергоносії», - наголосив Томсен.

Представник Фонду також назвав «критично важливим», насамперед для України, продовжувати програму взаємодії з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23