«Укргазвидобування» порушило авторські права «Останнього Бастіону»

УКРАЇНА
08.09.2016, 05:58
«Укргазвидобування» порушило авторські права «Останнього Бастіону»

ПАТ «Укргазвидобування» порушило авторське право видання «Останній Бастіон», використавши без покликання частину фотоматеріалу зі статті «Першовідкривачу української нафти й газу виповнилося 96 років» на своєму ресурсі.

«Укргазвидобування» порушило авторські права «Останнього Бастіону» _1

Угорі - плагіат, знизу - оригінал.

«Укргазвидобування» порушило авторські права «Останнього Бастіону» _3

Так на офіційному сайті нашого видання зазначено, що відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права», використання матеріалів на інших сайтах дозволяється лише за наявності гіперпосилання на сайт www.bastion.tv, не закритого для індексації пошуковими системами; у друкованих виданнях — лише за погодженням з редакцією.

Видобувна компанія використала на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук частину фотографії «Бастіону» без гіперпосилання.

Зазначимо, що порушення авторських та суміжних прав, а саме незаконне відтворення, розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп'ютерних програм і баз даних, а так само незаконне відтворення, розповсюдження виконань, фонограм, відеограм і програм мовлення, їхнє незаконне тиражування та розповсюдження на аудіо- та відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації, або інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, якщо це завдало матеріальної шкоди у значному розмірі передбачає кримінальну відповідальність.

Звертаємо увагу прес-службу «Укргазвидобування» на порушення компанією майнових авторських прав на відтворення, поширення та імпорт світлини, право власності на яку належить «Останньому Бастіону». Просимо компанію владнати ситуацію в якнайкоротший термін, зв’язавшись із редакцією будь-яким доступним способом.