Упійманого на хабарі $1000 поліцейського засудили до мінімального штрафу в 850 грн

УКРАЇНА
13.08.2017, 06:57
Упійманого на хабарі $1000 поліцейського засудили до мінімального штрафу в 850 грн

Краматорський міський суд Донецької області визнав шахрайством вимагання та отримання поліцейським $1000 хабара, та присудив йому покарання у вигляді 850 грн штрафу, пише «Депо.Донбас».

Слідство встановило, що наприкінці 2015 року мешканець Краматорська скоїв ДТП та зник із місця пригоди. Пізніше за це порушення його було оштрафовано та відібрано водійське посвідчення.

У лютому 2017 року цей чоловік звернувся до інспектора-чергового відділу чергової служби Управління патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ Артура Близнюка (який, до того ж, в цей час виконував обов’язки речника підрозділу) з проханням посприяти у поверненні водійського посвідчення. Близнюк погодився та оцінив свої послуги у $1 тисячу. 23 березня 2017 року водій передав поліцейському 27 тисяч гривень.

В березні СБУ та поліція повідомили про затримання співробітника поліції на вимаганні хабара в розмірі $1000. Тоді ж оперативні фото продемонстрували, що автомобіль поліцейського та сума ідентичні фактам, які надали до суду слідчі.

З матеріалів слідства відомо, що правоохоронці з самого початку оцінили дії поліцейського як шахрайство за частиною 1 статті 190. За версією слідства, Близнюк не мав доступу до конфіскованих водійських посвідчень та за посадовими обов’язками не мав змоги сприяти їх поверненню.

Ця версія сподобалась і суду, який зрештою постановив, що в даному випадку йдеться про шахрайство, а не отримання неправомірної вигоди. Тому голова Краматорського міського суду Валерій Литовка вирішив, що штраф у розмірі 850 грн є цілком достатнім покаранням.

Відділ моніторингу