​Уся правда про гематоген: чи варто давати дитині?

ПОЛТАВА
04.05.2017, 11:08
​Уся правда про гематоген: чи варто давати дитині?

Із дитинства ми знаємо гематоген як корисну і смачну «іриску». І, як і наші батьки, інколи купуємо дітям замість вітамінки. Але чи так це насправді корисно?

Чому гематоген – цукерка? Тому що користі для підвищення гемоглобіну в ньомуприблизно стільки ж, скільки і в звичайній ірисці.

Якщо у вашоїдитинисправді анемія, то лікарпісля загального аналізу крові пропише серйозніші препарати (благо, є з чого вибрати). Якщо ж немає – краще купити малюку яблука, там справді заліза більше, ніж в гематогені. Не існує жодного дослідження про те, чи приносить реальну користь цей препарат.

Із чого складається гематоген?

Згущене молоко, патока і сироп (чи не дуже багато солодкого?), а також головна речовина гематогену, що діє, – чорний альбумін. Це харчова біодобавка, яку виготовляють з коров'ячої крові, грубо кажучи, це висушена кров.

Деякі виробники, намагаючись поліпшити лікувальний ефект від гематогену, додають у нього сульфат заліза (не вказуючи при цьому дозування!), в якого гіркий смак. Ось його і намагаються «перебити» різними добавками типу кураги, ягід, шоколаду і так далі. Також недобросовісні виробники використовують у гематогені поліфосфати як стабілізатори, а вони виводять кальцій з дитячого організму.

Ну і, звичайно, важливо враховувати той факт, що для виготовлення альбуміну береться кров фермерських корів, уякій містяться і гормони, і ліки.

Отже, гематоген не корисний, хоча і небезпека його не настільки велика, щоб бути категоричними. У будь-якому випадку, захоплюватися препаратом не варто.

За матеріалами https://www.moirebenok.ua/


Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18