В Гребінківському районі хочуть побудувати птахокомплекс без дозвільних документів та стратегічної екологічної оцінки (відео)

ПОЛТАВА
19.09.2019, 05:09

На площі 242 гектари в Гребінківському районі ТОВ «Оржицьке» планує побудувати птахокомплекс.

Проте й досі не виготовлені відповідні дозвільні документи та немає стратегічної екологічної оцінки. В департаменті екологічних та природних ресурсів побоюються, що на Полтавщині можуть в черговий раз наступити на одні і ті ж граблі.

Посадовці згадують протиправну діяльність свинокомплексу в селищі Білики, що у Кобеляцькому районі. Нагадаємо, що після багаторічної його експлуатації виявилося, що він побудований і функціонував із порушеннями ряду екологічних норм. Певний час протекцією свинокомплексу займався тодішній очільник Полтавський ОДА Валерій Головко. Після довготривалих протестів місцевих мешканців комплекс вдалося закрити.

Із 12 жовтня 2018 року в Україні діє закон «Про стратегічну екологічну оцінку». За словами заступника директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Ірини Особік, цей закон поширюється на всі сфери економіки, зокрема на глобальні багаторічні стратегії розвитку України, довгострокові програми економічного й соціального розвитку, на майбутні державні й місцеві галузеві програми, зокрема й на генплани міст та містобудівну документацію.

За словами т.в.о. голови Полтавської ОДА Олега Пругла нині лише 15 відсотків територій Полтавщини охоплені генеральними планами.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27