У Полтаві відзвітували про зібрані кошти українським військовим

ПОЛТАВА
18.06.2014, 11:12
У Полтаві відзвітували про зібрані кошти українським військовим

Третій місяць фонд допомоги полтавським військовим займається допомогою, повідомили у Управлінні інформації Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Виникло неофіційне об’єднання спонтанно. В одній із соцмереж активісти побачили заклик допомогти у придбанні форми відділенню охорони обласного військкомату.

– Щоб не було звинувачень у шахрайстві, активісти вирішили об’єднати свої зусилля з громадою православної церкви Київського патріархату, а заодно створили наглядову раду, в яку входять журналісти та громадські діячі, які слідкують за витратами коштів. Зібрати 7 тисяч 585 гривень 67 копійок на 18 комплектів форми та 18 пар берців вдалося в лічені дні завдяки небайдужому підприємцю з Харкова Михайлу Ізюмському та парафіянам Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату. Відразу ж активісти оголосили про відкриття карткового рахунку та обговорили співпрацю з обласним військкоматом. Уже перед Великоднем символічно від громади Полтавщини військовим на блокпостах Гадяча та Миргорода передали 20 ліхтарів різної потужності вартістю 960 гривень. 23 травня нашим солдатам, які знаходяться на виконанні завдань у Харківській області, вдалося зібрати від полтавців і передати бінокль, ліки, мішки для блокпостів, електричні дроти та інше на загальну суму 5 тисяч 450 гривень 66 копійок, – відзвітувалися керівники полтавської області.

Днями активісти дізналися, що частина бійців від’їздить в один із батальйонів Луганщини, тому розпочали збір коштів на бронежилети, каремати та спальні мішки.

Силами активної громади Полтави вдалося зібрати майже весь перелік потрібних нашим військовим речей, – йдеться у повідомленні обласної влади. – Стоматологи міста передали 8,5 тисяч гривень родинам військових, які зараз перебувають на Сході. Завдяки спонсорам було заплачено за 10 бронежилетів, але вдалося передати військовим тільки 7, адже завод не встигає виготовляти засоби захисту. Ми дякуємо кожному, хто долучається до збору коштів чи речей. І продовжуємо працювати в цьому напрямку.

На черзі – придбання тактичних окулярів, рацій та пристроїв нічного бачення. Уже незабаром представники неофіційного фонду допомоги військовим планують зібрати та передати їх. Активісти щиро вдячні небайдужим полтавцям, які допомагають матеріально чи інформаційно.

Реквізити для надання допомоги військовим: картка «ПриватБанку» 5168 7420 6385 5377 (Бабнюк Валентин Леонідович).


Андрій Торін

"Останній Бастіон"


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27