В Полтаві відбулася тринадцята церемонія нагородження «Краща книга» (відео)

08.11.2019, 07:16

7 листопада письменники, видавці та поціновувачі книг зібралися в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Котляревського на тринадцятій церемонії нагородження «Краща книга Полтавщини».

Ідея проведення конкурсу належить обласній громадській організації «Спілка краєзнавців».

Цьогоріч 52 учасника змагалися в семи номінаціях, а саме: «Краще історико-краєзнавче видання», «Краща університетська книга», «Краща поетична збірка», «Краще прозаїчне видання», «Краще видання для дітей та юнацтва», «Культура і мистецтво», «Краще іміджеве видання» і «Гран-прі».

На розгляд журі від 13 заявників представлено 52 видання. Книги підготовлені до видання та надруковані у 18-ти видавництвах та видавничих організаціях.

Серед заявників – 10 видавництв та видавничих організацій (з них 2 – комунальних), 2 вищі навчальні заклади, 1 бібліотека.

Найбільше заявок надійшло від видавництва «АСМІ» – 15, ПП «ХРА «Дивосвіт» – 7, ФОП Говоров С.В. – 6, ТОВ «Фірма «Техсервіс» – 5, «Полтавський літератор», «Гадяч» – по 4. Видавництво «АСМІ» подало заявки у кожну із 7-ми номінацій.

Збір заявок тривав із 1 вересня до 1 жовтня. Участь у конкурсі взяли автори, авторські колективи, видавництва, видавничі організації, поліграфічні підприємства, науково-дослідницькі, навчальні та бібліотечні заклади, громадські та творчі організації Полтавщини.

Читайте також:
Історія
Науковці десятиліттями вивчають проблематику центральноамериканських людських культур. Але досі лишається таємницею їхнє походження.
вчора, 14:45
Історія
Стараннями «отців Церкви» християнство переповнено юдейськими мотивами. Хоча сам Ісус закликав своїх послідовників відкинути минуле.
22 квітня, 21:49
Некролог
Свою смерть наш земляк зустрів 15.IV.2024 на Донецькому напрямку Східного фронту. Жив як справжній чоловік, поліг як незламний козак.
22 квітня, 12:34
Історія
Село Рівне Дрогобицького району завжди дивувало подорожніх. Це чи не єдиний населений пункт із 100%-во ідеальною геометричною формою.
21 квітня, 08:09
Історія
20 квітня 1938 року вийшла постанова «Про обов’язкове вивчення російської мови в неросійських школах України»
20 квітня, 10:43
Історія
18.IV.1988 ізраїльський суд визнав Івана Дем'янюка винним у злочинах проти людства. Проте невдовзі з'ясувалося, що справа сфальсифікована.
19 квітня, 20:24